Sommerens leseplan er klar!

Sommer er barnebarn og høytlesning.
- ”Farlig midtsommer” av Tove Jansson for 8-åringen.
Så kommer to 12 år gamle jenter og da står det mellom en av disse:
- ”Inn i elden” av Aina Basso
- ”Rosas buss” av Fabrizio Silei
- ”Himmelen begynner her” av Jandy Nelson
Kom gjerne med synspunkter!

Når jeg er ferdig med Dickens ”David Copperfield”, er det Portugal som gjelder!
- ”Uroens bok” av Fernando Pessoa
- ”En flåte av stein” av José Saramago
- "Klosterkrønike" har jeg i bakhånd, også Saramago
- ”Alberto Caeiros poesi” av Fernando Pessoa (hvis tiden strekker til).

Saramago er en av mine favorittforfattere. Gjennom han har jeg oppdaget Pessoa, og disse to er foranledningen til at jeg reiser til Portugal til høsten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Kjempefin plan. Håpar du har fått gjennomført den. Eg oppdaga også Pessoa gjennom Saramago for 10-12 år sidan. Det førte til at eg har lært meg portugisisk og kosar meg med begge på originalspråket. Folkeuniversitetet er ein god start :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja tusen takk! Planen er gjennomført - og vel så det - med noen justeringer! Har rapportet sommerens lesing lenger opp i denne tråden.

Når det gjelder portugisere, er status i sommer:
- En flåte av stein, Saramago
- En beretning om blindhet, også Saramago
- En beretning om klarsyn, som jeg har lest før, oppfølger til beretningen om blindhet.
- Uroens bok av Fernando Pessoa leser jeg i nå og da. Har ingen ambisjoner om å lese den ut med det første. Dette er langsomtlesing!

Er så imponert over dere som leser bøkene på originalspråket! Tviler på om jeg klarer det, selv med folkeuniversitetet til hjelp :-)

PS Har du sett denne diskusjonen om Saramago og hans forfatterskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lest "Himmelen begynner her", og syntes den var bra. Sikkert ikkje eit veldig dårlig valg til 12 år gamle jenter. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det mye spennende på leseplanen og til og med på barnebok fronten:) Ha en god boksommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant og takk skal du ha! Men du, jeg betrakter ikke Tove Janssons mumibøker som barnebøker - de har et persongalleri noen og enhver kan kjenne seg igjen i :-) Jeg gleder meg til Farlig midtsommer (den måtte det jo bli når jenta og mormor skal være alene på hytta ...).
Er mer usikker på hva jeg skal velge til de to store jentene (som leser utrolig mye).

En riktig god boksommer til deg også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det må jeg si var strukturert. Går ut fra at det er rom for justeringer - selv får jeg litt klaus hvis leseplanen er altfor "låst".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he, vi får se hva resultatet blir; jeg har nok dratt sommeren vel langt...

En flåte av stein, Saramago, har jeg nå funnet og bestilt hos noen som kaller seg Audiatur nettbokhandel. Jeg har aldri hørt om dem før. De har en mengde bøker til en billig penge. Venter i spenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ambisiøs leseplan, Lillevi men ganske sikkert realistisk. Jeg har et tilleggsforslag til bøker for 12 åringene, nemlig "Appelsipiken" av Jostein Gaarder. For øvrig er "voksenbøkene" dine interessante og pirrer virkelig min nysgjerrighet og leselyst. Saramago og Pessoa har jeg aldri lest noe av. Jeg bør kanskje skamme meg....?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, absolutt ikke skamme deg!
Saramago har en særegen måte å skrive på, som det kan ta litt tid å komme inn i (han er blant annet meget sparsom med avsnitt og punktum...). Gir du ha din tid og oppmerksomhet, har du virkelig igjen igjen for det. Prøver du deg på han, anbefaler jeg deg å begynne med Beleiringen av Lisboa. Jeg setter også Det året Ricardo Reis døde meget høyt. (Reisen til Portugal en reiseskildring og kler Saramagos form dårlig).

Hjelp! nå kom gemalen hjem med sjokkbeskjeden om at En flåte av stein ikke er å få tak i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal også til Portugal i sommer og hadde tenkt å lese alle Saramago-bøkene mine før jeg reiser. Jeg leste " En beretning om blindhet for noen år siden og jeg elsket den( har nettopp lest den på nytt, og jeg likte den enda bedre gang nummer to.), dette førte til at jeg har kjøpt alle de andre bøkene hans, men av en eller annen grunn har de blitt stående ulest. På tide å få gjort noe med dette, og det passer jo bra nå når hele sommeren skal tilbringes i Portugal:-) Jeg mangler også " En flåte av stein", har ikke funnet den noen steder. Sist jeg var innom bokhandelen fikk jeg opplyst at den blir gitt ut på nytt i år, men da med et annet navn, Reisen til den ukjente øya. Lurer litt på hvorfor Cappelen holder på med å skifte navn på bøker når de kommer i pocketformat ? I 2011 ga de ut boken " Overgangen" og når denne kom i pocket i år het den plutselig "Den første". Oppdaget ikke før den var kjøpt og påbegynt at den var den samme boken som jeg leste i fjor bare med en annen tittel. Fryktelig irriterende, men det var en liten avsporing:-) God sommer og kos deg i Portugal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fant og bestilte En flåte av stein på Audiatur nettbokhandel, her, kr 45 + 19 i porto! (Mannen min var hos Norli i Oslo, de visste ingenting om tittelskiftet; merkelig praksis av Cappelen - og for en intetsigende og lite original tittel!)

her finner du en artig diskusjon vi hadde for en tid siden om Det året Richardo Reis døde. Gjennom den fikk jeg øynene opp for Fernando Pessoas Uroens bok, som jeg greide å skaffe gjennom antikvariatnet. En spesiell bok - filosofisk og lyrisk, overraskende og tankevekkende. Gleder meg til å rusle i disse karenes fotspor i Lisboa!

God tur til Portugal til deg også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er da en merkelig praksis - å skifte tittel på samme bok når boken blir trykket i pocketutgave. Må de lure folk til å kjøpe bøker mon tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Beleiringen av Lisboa" er herved notert. Så dumt med den boken du ikke fikk, men trøsten får være at det er mange andre gode bøker som ligger og venter...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal bli spennende å høre hva du synes, når du kommer så langt!
Ta en titt på svaret mitt til animas litt lenger opp i tråden; det er til deg også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklaget veldig at navnet ditt ble til Ellevi. Ble gjort oppmerksom på dette av en annen bokelsker (takk Kirsten) Vet ikke om det er Ipaden som har omskrevet navnet automatisk, eller hva som har skjedd. Helt ellevilt egentlig. Men nå er det ihvertfall rettet opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SDemeterMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkKirsten LundHarald KRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenNinaGunillaTore OlsenReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild S