Det er også vanlig å bruke maisennamel i glutenfrie vafler. Til øvrig baking brukes ofte glutenfri kakemiks som basis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Glutenfri kakemiks er det ofte egg og/eller sukker i så det er ikke noe alternativ for min del. Problemet med glutenfri bakst er at det ofte blir tørt eller har problemer med å heve, men det finnes triks man lærer etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmer. Jeg var ikke klar over din allergi/intoleranse, før jeg nå nettopp oppdaget ditt oppslag lenger oppe på denne tråden. Jeg kjenner til problemet med heving, siden en av beboerne på bofellesskapet hvor jeg jobber har glutenallergi, og ofte får hjelp av personalet til brødbaking.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har du nok mer kjennskap til glutenfri bakst enn de fleste ja. Og de ferdige miksene har faktisk blitt veldig gode etterhvert, lettvint og de smaker godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det med heving har jeg hørt om. Så hva gjør du for å heve deigen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krysser fingrene og håper på det beste :-) Neida, Det er fullt mulig å heve glutenfri bakst men det er vanskeligere enn vanlig. Det viktigste er at deigen må være bløtere og få god tid til å heve. Bruker man gjær er det fordel å bruke litt sukker for å aktivere gjæren og det er ekstra viktig med riktig temperatur på væsken, bruker man bakepulver er det viktig å tilsette noe syrlig, bruk gjerne både bakepulver og natron. Dette er bare egne erfaringer og garanterer ikke brukbar glutenfri bakst, det hender fremdeles at jeg ender opp med hockeypucker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som kommer andre tilgode!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt du vet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, men jeg er milevis unna å være allvitende :). Grunnen til at jeg vet endel om glutenfritt kosthold, er at en av beborene på bofellesskapet der jeg jobber har cøliaki, og dermed trenger mye hjelp fra personalet i.f.t. dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt Fagertveit