Jeg spør dumt; er der ikke gluten i havremel? Kokosmel har jeg aldri hørt om i en slik forbindelse, bare som "pynt". Å ha allergier/intoleranser er ingen spøk. Fant på nett hvordan man lager softis - her kan man kutte ut både melk og egg. Softis er godt (mye bedre) oppi kakao.
Viser 1 svar.
Detver ikke dumt spørsmål i hele tatt, det er mye forskjellig informasjon om havre. Det er ikke gluten i havre, men det er viktig at den er behandlet separat fra hvete (forskjellig jorde og maskiner). De fleste som har glutenintoleranse tåler dermed havre, men den må være merket glutenfritt. Hadde heller ikke hørt om kokosmel, men når gluten er uaktuelt så må man finne alternativer. Det er så mange muligheter om man er nysgjerrig, fleksibel og desperat :-) Siden jeg heller ikke skal ha sukker må jeg finne nye alternativer. Banan- og avokadosoftis bl.a, det er utrolig hva man kan finne på nett.