Må si den opprinnelige tråden har tatt en ny og overraskende vending, fra bokdebut til vaffelrøre

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 20 svar.

hehe denne tråden er "hvor gammel var du når du lærte og lese og likte du og lese" osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte bare høre hvordan han fikk laget vafler. Oppskriften hadde han nedskrevet i egen skrivebok sier han. (Selv måtte jeg lete høyt og lavt, til slutt fant jeg oppskriften i Haugesund Kokebok i sin tid. Hallo! det er ikke en selvfølge at alle kan lage vafler eller komler for den saks skyld. Noen må ha kokebok, hvor mangt og mye kan leses hehe.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må presisere at oppskriften ble nedskrevet etter diktat fra vår lærer på skolekjøkkenet, den var ikke min egen :) Men oppskriften var bra, så jeg fortsatte å bruke den. Verre var det da klassen min på ungdomsskolen skulle selge hjemmelagete vafler til inntekt for en leirskole, og en av de ansvarlige elevene brukte gjær i røren i stedet for bakepulver/natron..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstod deg riktig. hehe gjær i vaffelrøre! Kan man ikke så kan man ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og enda større utfordinger blir det når man ikke skal spise gluten, melk, egg og sukker. Da er vaffelrøra plutselig en utfordring og oppskrift kommer godt med :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er jeg på vide vanke - skifte ut melk med soyamelk eller rismelk er en ting, men mel? Da må det bli is istedet for vafler!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, det finnes glutenfritt mel, en blanding av havremel og kokosmel er godt i vafler. Har stort sett funnet alternativer for alt jeg ikke skal ha, nekterå ikke spise godt bare fordi jeg har allergier eller intoleranser :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er også vanlig å bruke maisennamel i glutenfrie vafler. Til øvrig baking brukes ofte glutenfri kakemiks som basis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glutenfri kakemiks er det ofte egg og/eller sukker i så det er ikke noe alternativ for min del. Problemet med glutenfri bakst er at det ofte blir tørt eller har problemer med å heve, men det finnes triks man lærer etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmer. Jeg var ikke klar over din allergi/intoleranse, før jeg nå nettopp oppdaget ditt oppslag lenger oppe på denne tråden. Jeg kjenner til problemet med heving, siden en av beboerne på bofellesskapet hvor jeg jobber har glutenallergi, og ofte får hjelp av personalet til brødbaking.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har du nok mer kjennskap til glutenfri bakst enn de fleste ja. Og de ferdige miksene har faktisk blitt veldig gode etterhvert, lettvint og de smaker godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det med heving har jeg hørt om. Så hva gjør du for å heve deigen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krysser fingrene og håper på det beste :-) Neida, Det er fullt mulig å heve glutenfri bakst men det er vanskeligere enn vanlig. Det viktigste er at deigen må være bløtere og få god tid til å heve. Bruker man gjær er det fordel å bruke litt sukker for å aktivere gjæren og det er ekstra viktig med riktig temperatur på væsken, bruker man bakepulver er det viktig å tilsette noe syrlig, bruk gjerne både bakepulver og natron. Dette er bare egne erfaringer og garanterer ikke brukbar glutenfri bakst, det hender fremdeles at jeg ender opp med hockeypucker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som kommer andre tilgode!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt du vet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, men jeg er milevis unna å være allvitende :). Grunnen til at jeg vet endel om glutenfritt kosthold, er at en av beborene på bofellesskapet der jeg jobber har cøliaki, og dermed trenger mye hjelp fra personalet i.f.t. dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg spør dumt; er der ikke gluten i havremel? Kokosmel har jeg aldri hørt om i en slik forbindelse, bare som "pynt". Å ha allergier/intoleranser er ingen spøk. Fant på nett hvordan man lager softis - her kan man kutte ut både melk og egg. Softis er godt (mye bedre) oppi kakao.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Detver ikke dumt spørsmål i hele tatt, det er mye forskjellig informasjon om havre. Det er ikke gluten i havre, men det er viktig at den er behandlet separat fra hvete (forskjellig jorde og maskiner). De fleste som har glutenintoleranse tåler dermed havre, men den må være merket glutenfritt. Hadde heller ikke hørt om kokosmel, men når gluten er uaktuelt så må man finne alternativer. Det er så mange muligheter om man er nysgjerrig, fleksibel og desperat :-) Siden jeg heller ikke skal ha sukker må jeg finne nye alternativer. Banan- og avokadosoftis bl.a, det er utrolig hva man kan finne på nett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nesten som "kjernedebatten"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"hehe mye røre kan det være over alt - ikke minst rundt en debutant".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt Fagertveit