Gule går mye grundigere til verks - ikke rart kanskje med tanke på hans fagbakgrunn - enn de fleste andre som har kommet med bøker om ekstremisme etter 22/7 2011. Han gjør grundig rede for hva han mener er et fornuftig skille mellom ekstremistisk tenking og annen, og gir gode og prinsipielle betraktninger. Han skiller også mellom tenking og handling og bruker mye plass på slike vurderinger. Det føles godt å lese dette etter å ellers ha opplevd mye synsing og lettvinthet rundt dette med ekstremisme og ikke-ekstremisme.Om noe kunne jeg kanskje ønsket meg noen flere aktuelle, illustrerende eksempler i denne første delen.

Bokas andre del er svakere. Her forsøker han å gi tips til den som vil bekjempe internettets ekstremister, og baserer seg i mye større grad på egne erfaringer. Dermed blir det selvsagt mer synsing her. Det er nemlig en ting jeg savner når det gjelder å bekjempe ekstremister på nett - det er en grundigere vurdering av motsigelsen mellom det gamle munnhellet "få trollene ut i lyset så sprekker de", og det mye nyere nettrelaterte uttrykket "don´t feed the troll". Det er dessverre et problem at de mest ekstreme også er de mest fanatiske og de mest utholdende, og fakta preller av, og kan dessverre også druknes i trollenes "brute force attack". Det problemet har Gule dessverre ikke noen løsning på. Forøvrig - god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikPiippokattaReadninggirl30Anita S.LinnNikkaKirsten LundGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GTine SundalAnne-Stine Ruud Husevåg