Hei! Jeg skal snart til Roma og vil ha med meg en bok med en god historie og historiske referanser. Jeg liker så godt å være på et nytt sted og gjenkjenne steder fra bøker jeg har lest. Det var fint å dra til Barcelona etter å ha lest Havets katedral, men kunne ønsket meg enda litt mer historiske fakta integrert i fortellingen. Jeg har lest i trådene her, men finner bare bøker jeg må oppsøke på antikvariater. Håper noen har noen gode tips.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Faustina Quinta av Astrid Nordang er fra antikkens Roma.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dan Brown sin Engler og demoner, følte at eg var i Roma når eg leste den. Ei bok ein ikkje klare å legge frå seg;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal nedover nå (29.9.) og vere der ei veke og har med m.a. Goethes Italienische Reise. Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Imprimatur av Monaldi og Sorti. Roma 1683. Dette er en bestselger som altså handler om Roma. Jeg har ikke lest mer enn halvparten, da falt jeg av. Noe av årsaken var den detaljerte kunnskapen om Roma - som ødela for historien for mitt vedkommende, men som sikkert er mer spennende når man faktisk er i Roma! God tur :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historisk? Hva med Quo vadis? av nobelprisvinneren Henryk Sienkiewicz?

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

Denne verdensberømte romanen gir et bilde av forholdene i Roma på keiser Neros tid. De første kristne dannet sine menigheter og holdt hemmelige sammenkomster i katakomber og gravlunder.Ingen våget å opptre åpenlyst mot den bunnløse fordervelsen ved keiserhoffet. Da Roma brant i år 64, gav keiseren de kristne skylden, og dermed begynte kristenforfølgelsene. På bakgrunn av disse tidsbildene utspilles kjærlighetsforholdet mellom den kristne piken Lygia og den unge adelsmannen i keiserens nærmeste krets, Vinicius. Boka ble første gang utgitt i 1896.

En skikkelig page-turner, den der - og man får MASSE historiske skikkelser flettet inn i historien. Jeg kan tenke meg at du får den på engelsk i Penguin Classics-serien i bokhandelen - men de fleste bruktboksjapper pleier å ha minst én norsk utgave. Den må ha solgt i bøtter og spann også her i landet! Er det noen grunn til at du later til å reservere deg mot "bøker du må oppsøke på antikvariater"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips! Grunnen til min reservasjon mot antikvariater var utelukkende tidspress. Jeg hadde rett og slett ikke tid til å lete så mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da skjønner jeg - fenomenet tidspress er velkjent, dessverre. Men nå har du sikkert vært i Roma - fin tur? Fant du deg noen bøker med handling fra Roma/Italia? Morsomt å høre om, i så fall!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien av Elsa Morante. Fantastisk bok! Handlingen er lagt til Roma under og etter andre verdenskrig. Den handler om Ida og den lille gutten hennes Useppe som er et resultat av en voldtekt av en tysk soldat. Ida er halvt jødisk og Useppe er epileptisk.

Reise til Roma eller ei; Dette er en av bøkene man bare MÅ lese.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, så klart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ROMA varer hele livet av Arne-Falk Rønne. En utrolig bra reisebok fra Roma, der han har vært reiseleder i mange år. Kan også tipse om Simen Ekerns ROMA, som han fikk pris for i fjor. Handler om det mer skjulte Roma, som turistene ikke så lett ser. Sigrid Undsets Jenny er allerede nevnet. Biografiene om Sigrid Undset er også verdt å lese, da hun bodde deler av livet sitt i Roma.Eat,pray,love- eller Elsk, spis, lev- av ??? Også - fra Roma, India og Bali.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egil Kraggerud: Med dikterne i Augustus' Roma og Sigrid Undset: Jenny. Og kriminalromanar av Lindsey Davis!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Undsets Jenny er en nydelig bok, som har mye fra Roma.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min mann og jeg gikk opp stedene fra "angels and demons" av Dan Brown for noen år siden. Utrolig morsomt og interessant. Boken holder et eksplosivt tempo gjennom Roma og er utrolig spennende. Steder som kan nevnes, utenom Peterskirken, Petersplassen og flere lokale steder i Vatikanet, er bla. Piazza Navona med "fontana dei Quattro Fiumi", Piazza Barberini, kjente broer, kirker, steder. Ved å lese denne vil du, utover det rent geografiske, få spennende lesetimer. Etter mitt skjønn er dette Browns beste. Lykke til og god tur til Roma.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg forelsket meg i Roma etter å ha lest Engler og Demoner. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Agony and ecstasy" Irving Stones bok om Michelangelo har mye av handlingen fra Roma, og er en fantastisk bok hvis du er interessert i kunst og historie. God tur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre