Vi sang et rim på barneskolen som var veldig morsomt. Veit ikke hvem som har skrevet det, men det gikk noe sånt som dette:

Kan du huske den gang da de hodeløse sang og de fingerløse spilte mandolin-lin-lin.

Og en gammel smann satt på trikken og sang "Vil du være med i grava når jeg dør" Nei det kan jeg ei For jeg heter Nicolai og var femogførti år da jeg ble født, født født. Og min mor er undulat og min far er tinnsoldat og begge bor nå på et pensjonat-nat-nat.

Tror det var noe mer og, men det har jeg glemt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

I min barndom gjekk den slik Husker du den gang da de døvstumme sang, og de fingerløse spilte på klaver, -ver, -ver? Og en halvdød mann satt på bussen og sang, vil du være med i graven når jeg død, dør, dør? Nei, det vil jeg ei, for jeg heter Nikolai, og var enogtyve år da jeg ble født, født født Og min mor er undulat og min far er tinnsoldat, og de begge to ble født i en tomat, -mat, -mat. Oliohoho, oliohoho, og de rompeløse måtte gå på do, do, do Oliohoho, oliohoho, og de rompeløse måtte gå på do, do, do.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, denne husker jeg vi også sang! Husker melodien og begynnelsen på teksten, så fortsettelsen kan jeg nok ikke hjelpe med...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Lofoten "spilte de fingerløse klaver", da jeg var på besøk. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den finnes sikkert i utallige varianter, som med de fleste andre sanger av ukjent opphav. Vi hadde noen bevegelser som fulgte med rimet, men de husker jeg ikke lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Regler har en tendens til å forandre seg og det oppstår gjerne lokale varianter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

KristinHeidi HoltanTine VictoriaKirsten LundTanteMamieTine SundalKaramasov11VegardJørgen NStig TTrude JensenCecilie69Hilde Merete GjessingAnneWangKristine87SolveigBjørg L.Grete AastorpBeathe SolbergErlend Rødal VikhagenHarald KRandiTove Obrestad WøienToveKristine LouiseEmil ChristiansenLars Johann MiljeTjommiBeate KristinReidun SvensliLene AndresenMads Leonard HolvikAstrid SæverhagenVannflaskeKaren PatriciaReidun Anette AugustinFindusReadninggirl30Marianne MBenedikte