For å ta det første først - dette er en god bok, og fortjener å bli lest av mange, På sitt beste fungerer den som en forskningsbasert fasit som slår ihel mange av de rasistsike mytene som driver den nye høyreekstremismen.

Den har imidlertid også noen svakheter, og jeg håper jeg tilgis om jeg bruker litt tid på dem, selv om som sagt hovedinntrykket er svært positivt. Selv om bidragene er skrevet av forskere bærer de i stor grad preg av å være essayer. Ofte savner jeg litt mer tørre tall og fakta - en litt mer stringent vitenskapelig form om du vil. Det framstår som meg som om forlagene har gjort en avveining mellom vitenskapelighet og lesbarhet for et bredere publikum som gjør at boka på noen områder faller mellom to stoler. Dette kunne nok vært reddet dersom ikke alt noteapparatet til alle artiklene hadde vært samlet helt til slutt i boka. Jeg opplever ofte at mye av det mest interessante i artikler ofte står i fotnotene, men å bla seg fram og tilbake i boka for annethvert avsnitt for å slå opp en note er nesten ugjennomførbart. Dermed blir jeg sittende og lese igjennom essayene, og nikke - jojo - det er greit nok dette, men hvor er tallene, grafene, henvisningene? Det er mulig noe er i noteapparatet, men noe mangler også i enkelte av artiklene.

Jevnt over altså en svært god og viktig bok, men med et par svakheter som referert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila