Jeg har bestilt Norske dikt av A.O. Vinje som jeg er veldig spent på - fra 1897. Fra før har jeg samlede dikt av Per Sivle. Har vært på let etter dikt av A.O. Vinje lenge (det samme med Per Sivle som jeg nå har fått tak i).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

A.O. Vinje assosierer jeg blant annet med diktet "Leitande etter Blåmann", som senere ble tonesatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, oi kan nesten ikke vente på å motta boken. Da kommer jeg sterkere inn på banen hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Diktet, og senere også sangen om Blåmann ("Blåmann, blåmann bukken min..".os.v.) har både en sterk tekst og en nydelig melodi, som jeg husker godt fra barneårene. Min far sang den til meg før jeg la meg om kveldene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg husker jeg syntes Blåmann, Blåmann bukken min var helt forferdelig trist (og det er den jo). Nesten like forferdelig som sangen/fortellingen om Vesleblakken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var noe spesielt med den sangen, ja. Jeg mener også å huske sangen om Vesleblakken. Hvis jeg ikke husker feil fortalte den sangen historien om hesten som ble syk av utmattelse da den ble brukt til å frakte en liten, alvorlig syk gutt til doktor, midt på vinteren. Gutten overlevde, men hesten døde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hjerteskjærende sørgelig sang med Stordal og Engedal, tror jeg. Gjenganger i Ønskekonserten, og klumpen i halsen var like stor hver mandag.

Så takk da, kjære Blakken, du min aller beste venn!
Aldri skal jeg se deg, aldri klappe deg igjen ...

Seinere hadde Kjell Aukrust og Arild Feldborg en ellevill parodi i "Flåklypa radio" - den het "Gamlemor og Vesleblakken" og ble framført med stor patos og halvsure akkorder!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Erling Stordals vise om Vesleblakken er basert på en novelle av rendalsforfatteren Jacop Breda Bull. Som dere kan lese, så er faktisk dette en historie fra virkeligheten: http://no.wikipedia.org/wiki/Vesleblakken

Blir fortsatt, den dag i dag, like mollstemt når jeg hører Vesleblakken, jeg..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den historien er så trist og filmen er like ille :(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikker på at de to linjene du siterer fikk frem tårene hos mange. Flåklypa Radio var ellevillt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det stemmer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Eli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOle