Er det noen som har noen gode historiske romaner å anbefale?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Conn Iggulden. Serien Keiseren: Første bok Om Gaius Julius Caesar: Romas Porter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes "Saras nøkkel" av Tatiana de Rosnay var en veldig bra bok om 2. verdenskrig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Herbjørg Wassmo: Hundre år
Torill Brekke: Sara

Godt sagt! (1) Varsle Svar

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN FOR GODE TIPS!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser du har lest "Kristin Lavransdatter", og hvis du har sans for norsk middelalder, vil jeg absolutt anbefale Sigrid Undsets andre store middelalderverk, "Olav Audunsson"!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg lika veldig godt bøkene til Knut Hauge. Sagaen om Ulfsætta i 8 bind skildrar ei slekt frå 1700-talet opp til vår tid.Handlinga går føre seg i Valdres. I tillegg til ei medrivande handling får vi òg ei skildring av forandringane som gjekk føre seg i bygdesamfunnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg bøkene om Ingunn Halldorsdatter skrevet av Kirsten Seaver, Pike med perleøredobb og Damen og enhjørningen skrevet av Tracy Chevalier og Vera Henriksens bøker med handling fra vikingtiden og 1500-tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det er fordømt vanskelig å lyve når man ikke kjenner sannheten".
(Peter Esterhazy)

Peter Esterhazy's krønike "Himmelsk harmoni" spenner over et tidsrom på 700 år. Esterhazyene var en gang blant de mektigste aristokratiske familiene i Europa. I tillegg til at forfatteren følger slekten sin gjennom flere hundre år, evner han også å gi et godt innblikk i Ungarns historie.
Krøniken er delt i to. Første bok er en oppsamlig av notater om familiens menn (fedre) og deres oppførsel gjennom århundrene. I den andre boken følges en families historie fra tiden da kommunistene kom til makten - og frem til vår egen tid.
Etter at boken kom ut fikk Peter Esterhazy kjennskap til at hans far hadde vært en kollaborator for den sovjetiske okkupasjonsmakten. På bakgrunn av de nye opplysningene har forfatteren i ettertid gitt ut en appe'ndiks til krøniken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Philippa Gregory har noen gode. Den Hvite Dronningen og Søstrene Boleyn er de eneste som er oversatt til norsk, men hvis du leser engelsk har du mange valgmuligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Definitivt " A pillars of the earth" (Stormenes tid) av Ken Follet. En murstein av en roman, men du er allikevel klar for mer når du kommer til siste side. Det er sjelden jeg leser når jeg lager mat, men denne klarte jeg ikke å legge fra meg. Handlingen er lagt til Kingsbridge, England på 1100 tallet. Til tross for uro og borgerkrig er byggingen av en katedral det bærende element i boken.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

elsker den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg sett på flere ganger, og jeg gleder meg til å starte på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil gjerne anbefale Arn-trilogien av Jan Guillou, om du ikke ha lest de. Bøkene følger Arn på 1100-tallet i Sverige, han blir oppdratt i ett kloster og blir senere tempelridder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøkene følger vel strengt tatt Arn på 1100-tallet, men ellers, bra bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1800 eller 1100, har aldri vært spesielt god i historie :-) Du har selvfølgelig rett, bra at du retter opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen få år imellom der da, he-he.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det var ikke noe småbom :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men okke som det var lenge siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde stor glede av Falcones Havets Katedral. Et pennende og malerisk møte med Spania i middelalderen og et flott utgangspunkt for å oppleve gamlebyen i Barcelona.

Av norske forfattere vender jeg stadig tilbake til Falkberget og Undset, to av våre aller beste historiefortellere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

hehe Huffa meg du påpeker så mange bøker som jeg har og ikke lest. Har hatt det for travelt med å lese bøker jeg har lånt på biblioteket som er blitt anbefalt her inne. Så for tid har jeg hamstret bøker fra tidligere tider med innslag av noen nye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har du det også slikt? Opererer med 15 bibliotekbøker for tiden. På en måte blir det et maratonløp. For jeg vil lese alle. Først ut er de på fjernlån og de som ikke kan fornyes pga. ventekø. Så hver gang jeg er ute å handler mat, leverer jeg bøker jeg har lest (biblioteket ligger like ved heldigvis). Akkurat nå leser jeg Det siste barnet - so far so good! Mine egne uleste bøker øker. Senest i dag var jeg og bestilte 3 nye bøker på Bokklubben (innbundet) til pocketbok pris (fikk e-mail fra Bokklubben).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har 26 bibliotekbøker fordelt på 4 bibliotek og skal avgårde til Halden og Moss idag etter flere, til Fredrikstad og Strömstad i morgen og til Rakkestad på Fredag. Kom til å huske på en serie fagbøker jeg leste som barn og skal huke tak i så mange som jeg kan finne igjen. Også har jeg lyst til å lese serien til Jens Laigaard, desverre er boka Sære skabninger utgått, men skal kjøpe meg den så snart den er tilgjengelig fra AdLibris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke dere et system at man kan levere alle bøker som er lånt (ikke fjernlånt) på en plass som passer - et biblioteker i nærhet. Internt vil bibliotekene sørge for at bøkene kommer til rett plass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, men det er så gøy å gå å titte i hyllene. Fylte opp den lille kofforten min idag med 29 bøker til, de fleste heldigvis lettleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koffert! Har du vært på biblioteket med koffert? hehe synes jeg ser det for meg. Det må da være gammel koffert uten hjul?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er en moderne rosa trillekoffert. Har den med meg på bibliotek av og til og på handleturer til Strömstad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gammelrosa? Snodig med trillekoffert ute på handletur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fordi når jeg har varene i en koffert er så det så enkelt å bare legge den under i bagasjerommet på bussen, og så slipper jeg å bære det, kan trille i steden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forståelig! Selv opererte jeg med en stor, sort trillebag da jeg gikk på høgskolen. Kom godt med da jag i siste året skrev prosjektet (opererte med 20 bøker, det blir en viss tyngde av det).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen spesifikke land du er på utkikk etter da?

Jeg kan nevne: Egypteren Sinuhe av Mika Waltari. Roots av Alex Haley. Finnskog-trilogien av Åsta Holth. Du finner meg i fjellene av Forrest Carter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

" Morgen i Jenin " av Susan Abulhawa. Om Palestina konflikten. Palestina og Israels historier veves sammen med skjebnen til enkeltmenneskene på begge sider. Bokas handling starter like før opprettelsen av staten Israel i 1948.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

KetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalToveTine SundalJarmo LarsenAnn-ElinMathildeChristineLars MæhlumMartine Gulbrandsen