Jeg trenger et dikt som handler om/tar opp tematikken barn og språk. Skal brukes på et kurs om tospråklighet, men diktet trenger ikke nødvendigvis handle om tospråklighet. Jeg blir takknemlig for alle tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

André Bjerkes Ordet og bølgen handler om barn og språk...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes dette diktet er rørende med tanke på de utfordringer alle skolebarn møter, og kanskje spesielt også de tospråklige? Håpet, skuffelsen, strevet og forhåpentligvis gleden. Lykke til i letingen!

God tur, skolepike

God tur, skolepike. Med den røde ranselen som en soloppgang på ryggen og flettene lik gardiner trukket til siden for nakken din, denne hvite nonnen jeg alltid har hatt lyst til å si omforlatelse til, går du til dine første skoledager. Aniktet ditt ryker av forventning like eksplosivt fruktbar som en nybrøytet åker i regnskoglandene.

Å såmenn, vær rene på hendene og barhodete når dere med såkorg går ut på dette jordet. Jeg tror ikke kunnskapene dere kaster ut er spilt korn, men jeg vet: alt som uten baktanker, uten skepsis, umaskert og uvettig vergeløst går ut til livet med tilliten som et kostbart gulleple i hendene er hellig.

Så god tur med deg, skolepike.

(Kolbein Falkeid)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et veldig rørende dikt! Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et utsnitt av Alexandrias aske illustrerer vakkert og konsist hvordan det å kunne formidle seg "åpner dører". Salutogenese er et sentralt uttrykk i dagens helsedebatt; dette med å oppleve mening står sentralt her. Det at en kjenner på en følelse av å mestre og å kunne påvirke er viktige faktorer for den mentale hygienen. Språket er jo så absolutt nødvendig i så måte. Kommer ikke på noen andre dikt om språk i farten, men det må jo finnes en hel haug av dem, skulle en tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal si du var rask på avtrekkeren. Det sitatet du viser til var et veldig godt et til mitt bruk! Takk:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIreneleserVannflaskeHanne Kvernmo RyeEmil ChristiansenMads Leonard HolvikIngunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJ