Etter å ha lest Balladen om den bedrøvelige kafé ble dette min andre McCullers. Jeg synes førstnevnte er strammere og mer formsterk enn denne, som også er lengre. Det er mange personer som følges i denne historien fra USAs sørstater i gryende borgerrettskamp. Kanskje er det for mange. Ihvertfall synes jeg persongalleriet gjør romanen springende og ujavn. På plussida gir historien noen spennende karakterer, som den hardtarbeidende og drømmende ungjenta Mick, et innblikk i tidsånden, hvite og fargedes adskillelse og fellesskap og hvordan fattige i alle leire hadde sitt å hanskes med. En roman jeg er glad for å ha lest og jeg leser gjerne flere av samme forfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne romanen ble ikke noen favorittbok hos meg, men den var fin og vil bli husket lenge.
Historien utspiller seg i USAs sørstater hvor vi følger hverdagen og livet til flere hovedpersoner (både hvite og fargede) som alle bærer på drømmer for sitt liv. Drømmer som forblir drømmer blant annet fordi fattigdommen råder og raseskillet er stort.
Det var mye her til ettertanke og karakterene var nydelig beskrevet.
Det som trekker boken ned for meg er det enkle språket historien blir fortalt med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var min første bok av McCullers og som du, leser jeg gjerne flere av samme forfatter.
Boka ble nok ikke en favoritt, men det var mye bra i den. Noen gjentagelser her og der som jeg nok synest var noe unødvendig.
Men for all del, en interessant fortelling om de ulike personlighetene og om deres gjøren og laden. Alt i fra en døvstum mann til en cafevert og ikke minst ei gutt-gjente på 13-14 år.












Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg skulle våget meg utpå ville jeg foreslått Klokke uten visere som neste. Den synes jeg var mindre gjentagende/ rotete og jeg ga den 5 for en god historie og spennende tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset Strindin, da er den notert :) og jeg legger den inn som ønskebok.
Grunnen til at jeg las denne var at jeg ble tipset her om forfatteren, og så fant jeg den i bokhylla mi. Du skjønner jeg samler litt på eldre bokklubb-bøker (med omslag) og jammen hadde jeg den ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  Skage