jeg lurte også på om det var henne eller Julie Felix, men var på en konsert i Elverum hvor Julie Felix sang den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Må beklemt tilstå at Julie Felix er ukjent for meg.... Men kan hun forveksles med Buffy St.-Marie, så må hun jo være bra! (Hører forresten boktittelen i det fjerne: Buffy Saint-Marie kom aldri til Elverum ("hører" du hvilken boktittel som ligger og vaker rett under vannflaten her?) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er vi tilbake i quiz-modus? Med Kim Novak i hovedrollen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Njei - jeg for min del var ikke i Sverige. "Kristus kom aldri til Eboli" var det som surret oppe i hodet mitt. Men den ble det jo også film av! (Det er bare titlene jeg har noe forhold til egentlig, altså.) (Og det ble sørgelig klart når jeg nå "for ordens skyld" skulle finne en lenke til den tittelen: for tittelen var feil, den! "Kristus kom bare til Eboli", skulle det vært! Boken er av Carlo Levi - og nå er jeg litt flau! ;-) )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør jeg ! Det er kanskje den jeg skal skrive ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har ganske sikkert hørt noen av Julie Felix sanger. Hun sang bl.a. Bob Dylands, "Blowin' in the Wind". Det er en av de hun er mest kjent for her, men også sangen El Condor Pasa

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Næmmen - El Condor Pasa, dét er jo Simon & Garfunkle, det! Altså - det var Paul Simon som la sin tekst på den opprinnelige folkesangen fra Peru. Og på YouTube nå fant jeg Simon & Garfunkles "original" med forklaring på hvor Julie Felix kom inn i bildet: S & G hadde bestemt seg for ikke å gi den ut på singel i Storbritannia, dermed benyttet hun sjansen. (Simon & Garfunkle har fulgt meg siden tidlige barneår - jeg har eldre søsken....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Julie Felix er ganske bra. Hun er vel i kategorien folk/vise/protestsang. Tror hun har meksikansk/indiansk bakgrunn, eller noe sånt. Mitt inntrykk er at hun i stor grad er glemt idag, så ikke så rart i så fall at du ikke har hørt om henne. Jeg hadde ikke visst om henne om ikke faren min hadde hatt henne i platesamlinga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den gang (for mer enn en generasjon siden) da jeg hørte på Julie Felix mente jeg at hun som visesanger måtte stille i skyggen av Joan Baez som også på et tidspunkt hadde et nært samarbeid med Bob Dylan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke tenkt på det slik, men det er godt mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsenmgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn Sturød