Ein veit ikkje kvat Sinarne duga til, fyrr ein fær Skade på deim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Relatert til dette med fiske, ville jeg tro at sinarne betyr sener, i betydningen fiskesnøre. Hva de duger til må betyr hvor stor belastning de tåler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg har nevnt tidligere er der flere veier til Rome

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig at "Sinarne" betyr musklene..

Redigert.. Passer best med "sener"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe ut fra ordet var det umulig for meg å tolke meningen til muskler/sener. Trodde det var syndere, men fikk ikke resten til å rime da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm...denne var ikkje enkel. Har sett litt i nynorskordboka mi utan å finne svar. Lurte litt på om det kan vere syna?? augene? Men synest kanskje ikkje det heller gir god meining. Her må det ekspertise til, trur eg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja denne var vrien. Har søkt på nett, men fant ikke ikke noe så jeg ble klok av. hehe det kan jo egentlig ikke være syndere for en kan vel ikke skade dem. Eller...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har søkt litt eksperthjelp - faktisk her....- og Sinarne er altså senene...så veit vi det! Senebetennelse er ikkje kjekt!

I mi leiting etter svar, fann eg mange gamle litteratursamlingar og språkbøker eg hadde gløymt. Så takk til Ivar Aasen for det! Og så må alle ha ei god helg! Eg skal med lesesirkeldamer høgt til fjells og diskutere god litteratur! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så ikke at du allerede hadde funnet ut at det var sener..Ikke alltid jeg leser alt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for oppklaringen, og god helg til deg og. Høres ut som en hyggelig helg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe det godt å ha en ekstra ordbok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det mulig å få en oversettelse? Sinarne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

sener iflg Hilde

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

IngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete Gjessing