Enig og derfor jeg skrev "-er" i parantes også. Fordi Langelands tekst er allmenngyldig. Dot.com krisen har likhetstrekk både med 80-tallets jappetid og dagens finanskrise og andre krisetider der overdreven selvtillit og feststemning har blitt avløst av en skikkelig smell.
Viser 3 svar.
Det er helt riktig som du skriver at man kan dra mange paraleller mellom disse økonomiske krisene.
Når boka kom ut fikk Langeland mye oppmerksomhet for de utenomsportslige aktivitetene som hovedpersonen bedriver, men når man leser boka flere ganger, kommer dette i bakleksa i forhold til de veldig gode beskrivelsene av en bedriftskultur og intern maktkamp. Har selv jobbet tett opp mot flere ledergrupper i store norske bedrifter og en ledende internasjonal bedrift, og kan bekrefte hvor godt forfatteren klarer å formidle dette.
Torgrim Eggen har skrevet en bok som heter "Gjeld" som tar for seg jappetiden. Dette er også en god bok, men ikke like grundig. Kjell Ola Dahl sine "Lindemann &Sachs" og "Lindemann's tivloi" kan også anbefales om du liker å lese corporate / økonomi romaner, men de er ikke like "juciy"
Takk for tips. Det er et kvalitetsstempel når de som kjenner et miljø kan gå god for miljøskildringer. Da kan det også bli gode overdrivelser:) Synes Langeland mestret dette i Francis Meyers lidenskap også. Jeg har vært mer på universitetet og aldri arbeidet i business, men møtt noen av "ideologene" i jobbsammenheng.
En annen bok som di kanskje kan like er "rolex" av Roger Pihl. Den er litt mer humoristisk, men den beskriver en veldig fasinerende ide.
Jeg likte også Francis Meyer Lidenskap veldig godt. Har begynt å lese den siste, men fikk ikke den til å fungere å bra.