Tenkte jeg skulle begi meg ut i en ukjent verden ......skal lese en bok av John Irving. Hvilken bør jeg velge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Jeg tror vi er mange som er fan av John Irving!
Den gangen (1979) jeg ble kjent med ham, var det Garps bok jeg leste, og jeg ble helt fortapt i Garps verden.
Siden har jeg lest hver eneste bok han har utgitt, og har ventet utålmodig på hver eneste utgivelse.
Om du får sansen for skrivestilen hans, så blir du hekta!
Ser at flere av bøkene hans er nevnt her. Les bøkene og lev deg inn i det Irvinske univers!
Han kan virke vidløftig og av og til litt tung for de som vil ha korte setninger og telegramstil. Men alt han skriver, alle detaljer og beskrivelser har en mening og betyr noe for handlingen i bøkene hans.
Filmene som bygger på bøkene er det lurt å se etter at bøkene er lest, for i en film får du aldri plass til hele boka.
Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har visst en del å lese fremover. Har startet på Den fjerde hånden. Virker bra den....fenger meg i allefall. Det skal tydeligvis bare bli bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er heller ikke så dum...
Håper du får sansen for bøkene hans!
:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Garps bok var og er min favoritt. Liker mange av hans bøker, omtrent i samme orden som mange av de andre her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jeg ikke hadde lest noe av Irving før, så ville jeg ha startet med hans siste roman. Ifølge anmeldelsene så er Irving her i god, gammel form. Liker du "i en og samme person", så ville jeg ha fortsatt med de øvrige bøkene hans. De tre siste før "Twisted river" ville jeg ha hoppet over (men det kan jeg jo si nå, når jeg har lest dem.) Irving er en av mine favoritforfattere, og jeg håper du også får mange fine lesetimer, med bøker som er fulle av gode historier og rare innfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Personlig favoritt er nok "Garps bok", men det var ikke min første Irving bok, det var "En bønn for Owen Meany". Er du ny i universet til Irving så blir min anbefaling "Siderhusreglene". Liker du surrealistisk humor så vil jeg si "Garps bok".

"En bønn for Owen Meany" bør du bare lese uansett. Så enkelt, så vanskelig ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Garps bok "er min absolutte favoritt også! Tett fulgt av "En bønn for Owen Meany" og "Siderhusreglene". Anbefaler alle 3!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror Siderhusreglene er min favoritt. Og En bønn for Owen Meany.

Den første halvdelen av enke for et år var fantastisk. Hva som skjedde i den andre halvdelen vet jeg ikke, men den klarte å ødelegge all den forkjærlighet for Irving som tre fantastiske bøker tidligere hadde bygget opp. Utrolig trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Irving er i Oslo nå og jeg er hjemme...helt feil det der. Hehe.

Selv er mine Irving-favoritter Siderhusreglene, En bønn for Owen Meany og Sirkusbarn. Sirkusbarn er undervurdert. Han har en herlig surealistisk humor han der Irving.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med deg i at Sirkusbarn er undervurdert. Den er fantastisk! De første 50 sidene er trege, men kommer man forbi starten, venter en stor leseopplevelse.

Ellers er nok Siderhusreglene og Hotell New Hampshire blant favorittene.

Den siste er bra, men jeg vil nok ikke anbefale å starte Irving-kjennskapet med denne. Hele boka handler mer eller mindre om hovedpersonens seksuelle identitet som bifil - og det er veldig mye fokus på seksuelle relasjoner i mange varianter. Noen av de eldre her en bedre "story".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange gode er nevnt her, jeg vil gjerne ha med "Enke for et år" som er en fantastisk bok".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig,enke for en år er min Erving favoritt.Bare ikke se filmen før boka ,da den ikke klarer å romme mer en en liten % av boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har skaffet meg boka etter at jeg så filmen, som jeg syntes var utrolig kjedelig, til tross for at jeg liker Jeff Bridges. Hvor mye bedre er boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er som å sammenligne et helt liv,med en uke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, Reidun. Den fant jeg ved en tilfeldighet i en bokhylle på jobben og snek den diskret med meg hjem. Leverte den tilbake etter en herlig leseopplevelse. Senere da jobben var på flyttefot, og bøkene ble fordelt på bokinteresserte, ble jeg eier av den. Det var en overraskende og kanskje litt annerledes Irvingopplevelse. Anbefales absolutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et hyggelig gjensyn med Irving på NRK i går. Et flott intervju med Ole Torp. Sympatisk forfatter som har skrevet mye bra, men det er delte meninger om forfatterskapet. Enig med Elisabeth og MiaMaria når det gjelder bøker. "Siderhusreglene" er nok favoritten min

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg noe å glede meg til:) Den lå i postkassa mi i dag :) Aldri lest noe av han tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir spennende å høre hva du synes om hans siste. For det er vel hans siste du har fått? God lesning og god helg. Det blir kanskje tid til litt strikking også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var Siderhusreglene som lå i min postkasse, gleder meg til å lese, og skal gi deg en tilbakemelding. Strikking har jeg alltid tid til :) God helg til deg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så det på tv jeg også

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig delte menimger om John Irving. Selv synes jeg de aller første er best, med Garps bok og Hotel New Hampshire som desiderte vinnere, med sin burleske humor. Liker også Siderhusreglene og En bønn for Owen Meany, men synes det begynte å gå nedover etter det. Men som sagt mange meninger om akkurat det. Lykke til med lesingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stort sett einig med Elisabeth, men for min del kjem En bønn for Owen Meany på topp, medan dei tre andre deler andreplass. Eg har lese Enke for et år også, men den hugsar eg rett og slett ikkje. Sirkusbarn begynte eg på ein gang, men kom ikkje langt før eg la den vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er veldig enig med deg Elisabeth. Garps bok var den første jeg leste av Irving. Boka var med meg overalt, også når jeg lagde mat og vasket opp. Ellers er jeg veldig glad i de tre andre også. Lo godt over sprøheten i Hotel New Hampshire, gråt over sårheten i Siderhusreglene. Så gled deg Julie, du har mye god lesing foran deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Jeg skjønner at jeg har noe å se frem til

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du søker her inne, hadde vi en tråd om dette for ikke lenge siden. Jeg slutter meg til Elisabeth og anbefaler særlig Hotel New Hampshire og Siderhusreglene. (Owen Meany likte jeg ikke så godt.) En annen bok som ble anbefalt av ham var "Enke for et år", den har jeg ikke lest selv, men mange liker den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKirsten LundLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor