Ellevill satire! Om den ikke altfor oppvakte rødegardisten Ivan Tsjonkin som i mai/juni 1941 blir sendt til byen Framsteg for å holde vakt over et nødlandet fly. Der treffer han Njura som er ensom og bor alene, og flytter inn til henne. Han blir kjent med naboen Kuzma Gladysjev som har mange originale vitenskapelige idéer. Gladysjevs store idé er å skape en hybrid av potet og tomat kalt for "Sosialismens mål", forkortet SOML. Foruten dette lager han et svært spesielt brennevin, og lurer på om han ved å binde sammen kakerlakker og styre dem alle i én retning, kan få en kraft stor nok til å utnytte i landbruket!

Vi treffer også den fuktige formannen Golubjev som stadig er redd for å bli avslørt, og ellers mange originale typer både fra landsbyen og forsvaret.

Tsjonkins overordnede glemmer rent at han er sendt på oppdrag, helt til tyskerne bomber Kiev og landet er i krig. Og fra nå av tar galskapen virkelig av! Underveis mens jeg har lest har jeg stadig plaget omgivelsene med latterutbrudd og høytlesning. Forviklingene blir bare verre og verre, og det er knapt noen som står tilbake med noen ære i behold. Men du verden så morsomt det er å lese om!

Jeg finner ikke denne boka i bokbasen, så den måtte legges inn manuelt. Det eneste jeg finner på denne forfatteren, ser ut som det er en fortsettelse på historien.

Forfatteren ble ekskludert fra den sovjetiske forfatterforeningen i 1974, og ble tvunget til å emigrere fra Sovjetunionen i 1980.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaKaramasov11Aud Merete RambølGroRufsetufsaGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild SBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten Lund