Takk for en hyggelig kveld i går. Det viste seg at bokelskere var omtrent som andre folk, bare en anelse hyggeligere.

Jeg brakte opp et par ubetydelige faktaspørsmål, som jeg lovte å skaffe svar på etter hvert.
Hvem var Carl Berner? At han var vår første stortingspresident ble foreslått. Det var visst bare nesten riktig. Han bekledde vervet i åra 1898-1909. Det betyr at han var president ved unionsoppløsningen i 1905, og det er vel det han er mest kjent for.

Lorry ligger i Homansbyen, og hva er nå det? Det viser seg å være gatene Josefines gate, Oscars gate og Grønnegata med tilliggende herligheter. Eller grovt sett området mellom Slottsparken og Bislett. Strøket ble kjøpt opp og bebygget av advokatbrødrene Homan på 1860-tallet, derav navnet.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Bra jobbet Oddmund! Jeg som har en oldefar som var krigsminister i Norge under unionsoppløsningen burde selvsagt vist hvem Carl Berner var..., men man kan jo ikke få med seg alt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For det første takk for hyggelige timer ved bordet i går og delingen av en svært god rød "italiener". Fint følge til svinet. Håper reisen hjem til Halden gikk uten forviklinger. Enig, bokelskere er hyggelige mennesker.

Også takk for svar på kveldens uhøytidelige quis. Burde jo ha visst begge deler. Men nyttig å vite.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv takk. Flott initiativ. Hjemreisen gikk fint, med følge av Jorun det første stykket. Heldigvis havnet jeg hjemme i Horten i stedet for i Halden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sorry. Jeg vet jo at det var Horten, men sånn kan det gå

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der har vi det, takk for oppfølging :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaKirsten LundIngvild SBjørg L.Silje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG L