Har lest denne boka for hundrevis av barn. En av verdens fineste barnebøker. Har aldri forstått hvorfor Astrid Lindgren ikke fikk Nobels litteraturpris.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Faktisk når jeg tenker meg om burde Litteraturprisen vært delt i to, barn- og voksenlitteraturpris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt folk som mener det er fordi hun var både kvinne og barnebokforfatter. Barnelitteratur har ikke vært det som har stått høyest i kurs når det gjelder priser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og dessuten svensk. Alt talte i hennes disfavør. Men tenk når hun klarer å skrive en barnebok som blir til de grader en cross-over, og som er oversatt, til jeg vet ikke hvor mange språk, filmet og lest for og av millioner av barn, burde ikke det telle så høyt at hun virkelig hadde blitt verdsatt med en Nobel? Hun har forresten ikke bare skrevet én fantastisk bok, Mio min Mio er en annen av mine favoritter, så lyrisk at jeg får frysninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... og svenske (de turde ikke gi den til "en av sine egne"), spesielt ikke en kvinne og barnebokforfatter.

For meg er Brødrene Løvehjerte ingen barnebok; en bok for mennesker i alle aldrer. Noe av det beste jeg har lest.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

helt enig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.