Med tanke på hvor viktig den første setningen/første avsnittet i en bok er, lurer jeg på om det første avsnittet i bokkritikker er like viktige. Vet ikke om kritikken av Unni Lindells bok "Djevelkysset" gir meg lyst til å lese boken, enn si hele bokkritikken. Sitat: "Unni Lindell er god på små flater, for å si det med fotballterminologi. Fengende og klartseende smeller hun opp alt fra fargesterke, feberhete landskapsbilder til innforlivede sansninger av lukt og smak og nedslitte interiører, og det er tankevekkende punch i de øyeblikkspregede personkarakteristikkene hennes." Pål Gerhard Olsen, Aftenposten 5.6. Jeg leste ikke lenger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg tror jeg fester meg mer ved helheten enn ved de første setningene i en bokanmeldelse. Jeg er glad i bokanmeldelser og synes de beriker min egen lesing. Ofte ser jeg nye sider ved en roman etter å ha lest anmeldelser. Liker at noen testleser for meg også med et kritisk blikk. Jeg har ikke tid til å lese alt som kommer ut og lar ofte anmeldere jeg stoler på gjøre en grovsortering for meg. Det forutsetter i såfall at jeg synes argumentene de framfører virker relevante for meg. Lindell er ikke så aktuell for meg uansett fordi jeg ikke er frista av krim for øyeblikket. Men også om jeg skal lese krim synes jeg det er bra med anmeldelser. Jeg liker Lahlum og han får både gode og dårlige kritikker for sin krim. Jeg synes det gir noe ekstra å sammenligne min leseropplevelse med innvendingene noen anmeldere har hatt i mot et gammeldags språk og for enkle/grunne karakterer. For meg har det ikke kommet i veien for underholdningsverdien i Lahlums bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan også være glad i å lese anmeldelser, de kan være perler i seg selv, men det er ett veldig viktig poeng for meg, og det er at de ikke gjengir handlingen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der er jeg veldig enig. Handlingsreferat er ikke det jeg er ute etter når jeg skal vurdere en bok. I etterkant av å ha lest setter jeg imidlertid pris på andres analyse også av handlingen. Det bør derfor bli klargjort for leseren tidlig i teksten hva slags type tekst det er. Likevel synes jeg det også i avisenes anmeldelser av helt ferske bøker gis handlingsreferat, som jeg mener ikke hører hjemme under overskriften "anmeldelse":)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sluker Lindells bøker uansett og ser fram til å lese denne også. Stort sett har hun gitt meg spennende krimopplevelser. Bokanmeldelser og filmanmeldelser velger jeg å ta med "en klype salt" og finner heller ut av det sjøl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, - jeg kunne nok lest mer av kritikken, men den ga meg ikke noe lyst til å lese boken;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.