Åh - JA, den Buffy Saint-Marie-teksten er sterk! Takk for at du minnet om den, nå må jeg grave frem den cd'en, har ikke hørt på den på en stund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Husker jeg så Filmen Soldier Blue på 70 tallet, den tok også opp indianerenes forhold, tittelsangen "Soldier Blue" mener jeg ble sunget av Julie Felix.. både filmen og ikke minst sangen, gjorde te uutslettelig inntrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - men det er vel Buffy St-Marie som har skrevet "Soldier Blue"? Og hun synger den jo selv på den samme platen som sangen vi har nevnt ovenfor, er på? Eller driver jeg og blander sammen nå sent på en søndagskveld?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg lurte også på om det var henne eller Julie Felix, men var på en konsert i Elverum hvor Julie Felix sang den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må beklemt tilstå at Julie Felix er ukjent for meg.... Men kan hun forveksles med Buffy St.-Marie, så må hun jo være bra! (Hører forresten boktittelen i det fjerne: Buffy Saint-Marie kom aldri til Elverum ("hører" du hvilken boktittel som ligger og vaker rett under vannflaten her?) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er vi tilbake i quiz-modus? Med Kim Novak i hovedrollen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Njei - jeg for min del var ikke i Sverige. "Kristus kom aldri til Eboli" var det som surret oppe i hodet mitt. Men den ble det jo også film av! (Det er bare titlene jeg har noe forhold til egentlig, altså.) (Og det ble sørgelig klart når jeg nå "for ordens skyld" skulle finne en lenke til den tittelen: for tittelen var feil, den! "Kristus kom bare til Eboli", skulle det vært! Boken er av Carlo Levi - og nå er jeg litt flau! ;-) )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør jeg ! Det er kanskje den jeg skal skrive ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har ganske sikkert hørt noen av Julie Felix sanger. Hun sang bl.a. Bob Dylands, "Blowin' in the Wind". Det er en av de hun er mest kjent for her, men også sangen El Condor Pasa

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Næmmen - El Condor Pasa, dét er jo Simon & Garfunkle, det! Altså - det var Paul Simon som la sin tekst på den opprinnelige folkesangen fra Peru. Og på YouTube nå fant jeg Simon & Garfunkles "original" med forklaring på hvor Julie Felix kom inn i bildet: S & G hadde bestemt seg for ikke å gi den ut på singel i Storbritannia, dermed benyttet hun sjansen. (Simon & Garfunkle har fulgt meg siden tidlige barneår - jeg har eldre søsken....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Julie Felix er ganske bra. Hun er vel i kategorien folk/vise/protestsang. Tror hun har meksikansk/indiansk bakgrunn, eller noe sånt. Mitt inntrykk er at hun i stor grad er glemt idag, så ikke så rart i så fall at du ikke har hørt om henne. Jeg hadde ikke visst om henne om ikke faren min hadde hatt henne i platesamlinga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den gang (for mer enn en generasjon siden) da jeg hørte på Julie Felix mente jeg at hun som visesanger måtte stille i skyggen av Joan Baez som også på et tidspunkt hadde et nært samarbeid med Bob Dylan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke tenkt på det slik, men det er godt mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er sangen.

Jeg så Buffy Sainte-Marie live i Drammen for noen år siden. Jeg satt på første rad, og det er en av de flotteste konsertopplevelsene jeg noensinne har hatt. En utrolig flott musiker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra - jeg har den på plate, men ikke sett filmen, så dette klippet fylte et hull! Kan levende forestille meg at den konserten må ha vært fantastisk, ja. Uten noen sammenligning for øvrig, annet enn at det er tale om sterke og flotte kvinnelige artister: jeg vil tro at du vil kose deg på konsert med Angélique Kidjo, hun er jo "stadig vekk" på Norgesbesøk, så om du ikke har vært der før: benytt sjansen neste gang hun kommer! - Hun har sikkert bra tekster også, men jeg er så dårlig i både wolof og youruba.... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehehe... ja. Hørte veldig mye på Kidjo en periode. Veldig flott dame. Hørt noe på Miriam Makeba? En av de største afrikanske artistene noensinne på verdensbasis, og jeg tror Kidjo er ganske inspirert av henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner jo til Miriam Makeba, men kan ikke påstå at jeg aktivt har gått inn for å lytte til henne. Men det er jo ikke for sent! Jeg søkte henne opp på YouTube nå, og oppdaget at det var henne som først (kanskje ikke først en gang, nei! - Hun sier innledningsvis "here's a song from Tanzania") spilte inn Malaika. Og jeg som trodde Malaika var Angélique Kidjos opprinnelig! Føler meg atskillig klokere i dag etter den oppdagelsen. Tusen takk - det var indirekte deg som fikk korrigert vrangforestillingen, Jenny! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig :) Elsker Malaika. En helt nydelig sang, og både Makebas og Kidjos versjoner er flotte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, enig - de klarer brasene, begge damene! Og jeg skal virkelig se litt nærmere på Miriam Makeba fremover. :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favoritter er Pata Pata og Click Song - sistnenvnte heter det pga av språket hun synger på; sjekk lydene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pata Pata, er vel den eneste av hennes sanger jeg kan plassere i landskapet etter hukommelsen (bortsett fra, til min overraskelse, Malaika). Click Song høres ut som noe for meg - skal definitivt sjekke ut den! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Soldier Blue is a 1970 American Revisionist Western movie directed by Ralph Nelson and inspired by events of the 1864 Sand Creek massacre in the Colorado Territory. The screenplay was written by John Gay based on the novel Arrow in the Sun by Theodore V. Olsen (republished as Soldier Blue after the movie was released). It starred Candice Bergen, Peter Strauss and Donald Pleasence. The title song, written and performed by Buffy Sainte-Marie, was released as a single and became a top ten hit in the U.K. as well as other countries in Europe and Japan during the summer of 1971.[1]<

Wikipedia

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sangen ble sunget, framført og skrevet av Buffy Sainte-Marie. Og ja, en fantastisk låt og en fantastisk film!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gjennom tenåra var spørsmålet "Hva er den beste filmen du har sett?" ganske vanlig forekommende. Og mitt svar var alltid det samme: Soldier Blue.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så filmen da jeg var.... tja... rundt ti år kanskje? Den var en del av min fars oppdragelse/prosjekt for sosialt engjasjement. Jeg var altfor liten for den selvfølgelig, og den gjorde meg sint, lei meg og sikkert noe aggressiv. Men jeg må jo si at min far hadde rett i at jeg ble et engasjert og bedre menneske av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine favorittalbum. Alle tekstene der er sterke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. OG dét gjelder musikken også.

Tar meg den frihet å spore av litt fra musikkens verden: har du lest noen av bøkene til Louise Erdrich? Hun er lakota, opprinnelig fra North Dakota, og har skrevet mange bra bøker som gir innsikt i indianernes situasjon i nyere tid. Jeg kan anbefale Love Medicine/Kjærlighetsmedisin - lenge siden jeg leste den, men jeg ble så begeistret at jeg fikk søsteren min til å lete opp de to neste i trilogien og ta dem med til meg fra USA - dette var lenge før internett og amazon...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke hørt om, men tusen takk for tips! Jeg skal sjekke ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble oppmerksom på henne da jeg besøkte en litteraturforelesning på engelsk-fakultetet på Blindern (besøkte, for jeg studerte egentlig fransk) - temaet var kvinnelige amerikanske forfattere, og en av de andre som ble trukket frem var Toni Morrison og romanen Sula. Den forelesningen fikk jeg i det hele MYE ut av, når jeg tenker tilbake...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore Olsenmge