P: Persia - som landet heter når handlingen i "Samarkand" av Amin Maalouf utspiller seg.

Boka lar oss bli kjent med en dikter i Persia på 1000-tallet, og gir et levende bilde av land, kultur og historie mens den gir oss tilblivelsen av Samarkand-manuskriptet. Og som så mange andre kulturskatter forsvinner manuskriptet i mange hundreår, før vi igjen møter det i bokens andre hoveddel. Da er vi i en annen omskiftelig tid; Persia i starten av 1900-tallet.

For det mer moderne Persia og dagens Iran kan både Persepolis av Marjane Satrapi og Å lese Lolita i Teheran av Azar Nafisi anbefales - spennende om å vokse opp som jente i Iran for noen tiår siden. Et land med rik og gammel kulturhistorie, religiøs fanatisme og store politiske omveltninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg skjønner godt at det hele stoppet opp på O. Oman er et land jeg ikke forbinder med noen forfatter. Når jeg googler på "Oman writer" viser det seg at de få som skriver fort kommer i trøbbel med myndighetene, så jeg foreslår at vi hopper over Oman. Hva med en delstat i stedet?
Ohio!
Derfra kommer Toni Morrison som nylig imponerte meg stort med sin lille perle "En nåde". Om slavekår i den første nybyggertiden i Maryland på Amerikas østkyst. En sinnrikt konstruert fortelling som sitter i sjelen lenge etter lesningen.
Toni Morrison er som de fleste vel vet en tungt prisbelønt amerikansk forfatter - toppet med Nobelprisen i 1993.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og før O har vi N for Norge. Da slår jeg et slag for Kjartan Fløgstad og Grense Jacobselv. Ei bok fra andre verdenskrig, - en spesiell bok, blanding av historie og diktning, - en bok som gir leseren noe å tenke på, ikke minst når det gjelder moral og etikk. Det eneste "aberet" må være alle de tyske henvisningene, tittelbruk m.m. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica Carlsen