En stor bok både bokstavelig og litterært er avsluttet nå. Har brukt lang tid på å lese den (over et år) for jeg følte at historien om Don Quijote måtte fordøyes sakte.

Del I leste jeg sammen med flere bokelskere og deltok i diskusjonene her inne etter hvert som vi leste. Det var fantastisk å dele opplevelsene til Don Quijote med flere, så takk til KjellG som har delt så mye kunnskap med oss, annelingua som startet denne lesetråden, Karamella, Ingrunn S, Ingri Eriksen, Aina, Strindin, kjell k, Anya, Monika, Bjørg L, guiritana, Karin Jensen, Andrea, Ann Christin, annemette, RandiA, SynneM, m.flere som har kommentert første del av boka i lesetråden.

Del II har jeg lest på egen hånd uten å være delaktig i lesetråden her inne.

Jeg har gitt boka terningkast 6.

Det har vært litt av en opplevelse å følge ridderen Don Quijote og hans væpner Sancho Panza på deres mange eventyr.

Boka har et fantastisk språk og historien er veldig underholdende. Jeg har ledd av mange episoder og mange morsomme dialoger.

Ridderen Don Quijote som sloss og kjemper for rettferdighet vil jeg nok aldri glemme. Hans pågangsmot, opptimisme, alle hans nederlag, galskapen, men også hans kloke betraktninger og råd har gjort dette til et uforglemmelig leseminne.

Boka har vært full av gode sitater og jeg har plukket ut to som jeg liker svært godt, et av Don Quijote og et av Sancho Panza.

"Vel forberedt er halvt vunnet"

"Det finnes ingen vei så flat at man ikke kan snuble og skli utfor"

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hyggelig å se at du er tilbake her på Bokelskere, Hedvig! Enig med deg i at det er utrolig mange gode sitater i Don Quijote.

Jeg legger en lenke til diskusjonene våre i denne tråden, slik at det blir lettere å finne dem. (Lettere å finne for de "uinnvidde" når de blir koblet til boka enn når de må søkes opp via diskusjoner om litt av hvert.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken