Litt romantikk i hverdagen er ikke å forakte. Noen gode bøker der ute?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 35 svar.

[ Slettet av bruker ]

"En dag" av David Nicholls. Anbefales på det varmeste. Da jeg var i begynnelsen av 20 årene leste jeg "Syndens høst" av Marius Gabriel. Jeg mistet nesten pusten av den boka (eller bøkene, for det var dobbeltbind). Har ikke turt å lese de bøkene på nytt, for jeg er så redd for å ødelegge den leseopplevelsen. For det er slett ikke sikkert at jeg synes de er like gode i dag:) Men går iallefall god for "En dag".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har "En dag" stående i bokhylla og gleder meg så til å lese den!! :D Sparer den nesten...hører bare bra ting om den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at Emma ikke er nevnt. Denne romanen av Jane Austen er romantisk og morsom. Har lest den både som ung og voksen og den er like bra hver gang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Til jeg finner deg" av John Irving. Den er ikke så verst - etter min standard ihvertfall. Er forresten bare halveis...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt romantikk gjør seg godt som sommerlektyre :-) Jeg er veldig glad i Broene i Madison County - vakker historie om to godt voksne menneskers tilfeldige møte. Ellers er Jane Austens bøker stadig aktuelle, og Charlotte Brontës Jane Eyre.

Andre bøker:

The Notebook - Nicholas Sparks

Hjerter i Chili - Laura Esquivel

Pike med perleøredobb - Tracy Chevalier

Damen og enhjørningen - Tracy Chevalier

Mot nordavinden - Daniel Glattauer

Blomstenes hemmelige språk - Vanessa Diffenbaugh

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene til Kate Morton. Ellers brukte jeg fjorårets sommer på å lese : Sommerøya, Barbeint, og Et sommereventyr av Elin Hilderbrand. Jeg leste også : Smaken av eplekjerner av Katarina Hagena. Denne er veldig romantisk og passe tykk/lettlest. Ellers er jo mine favoritter Jane Austens gode gamle klassikere et must.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Tornefuglene av Colleen McCullough :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, hvem husker ikke den, og ikke minst filmen. Har lest boken et par ganger og sikkert sett filmen 2-3 ganger ( visste ikke den gang at Richard Chamberlain foretrekker menn, var jo betatt da..)..og nydelige Rachel Ward ( nå fikk lyst til å se den enda en gang). Enig med deg, Tordis. Dette er den optimale romantiske story.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jenter i alle aldre var ganske betatt av Richard Chamberlain den gangen. R C var jo SÅ kjekk og skjarmerende :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gjett om! Han var bare helt skjønn. hehe det var også den gang vi ikke hadde sett oss mette på TV programmer. Vi hadde kun 1 kanal - tenk det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig...
Jeg husker så godt at siste episoden av Tornefuglene gikk seint en lørdag kveld. Jeg var på en STOOOR festivitas, men jeg MÅTTE heim for å se den episoden. Og så dro jeg tilbake til festen.... Sukk....
Boka ligger her. Kanskje jeg må lese den om igjen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henger meg på den, Brit, Tornefuglene var bare helt fantastisk en gang i tiden, og Richard Chamberlain den ultimate mannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, ja (sukk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tante forteller hele tiden om hvor vakker den serien er :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vakker og trist :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å se den nå.. :D hun fikk den av meg for en stund siden, både boken og serien. Husker du Centenniel og? samme skuespilleren. Den er fantastisk den:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke Centenniel, nei. Mulig jeg ikke så serien, for dette var i en periode av livet jeg kun hadde en gammel og ganske dårlig svart/hvitt tv, som bare virket i korte stunder av gangen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

da må du få tak i den. finnes på dvd. Handler om byen centenniel, hvordan den ble til. Indianere, og helt til da de hvite bosatte sseg. Helt fantastisk serie.. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Linda Holt, du må forsøke deg på Victoria Holt. Gotisk romanse på sitt verste, men lettbent og spennende allikevel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg elsket Victoria Holt da jeg var i tenårene. Min inngangsport til en stadig økende leseglede. Slutter meg til anbefalingen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her! Klarte ikke å legge dem fra meg så det ble noen netter med lite søvn...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Perfekt kjemi" av Simone Elkles er en av de beste romantiske bøkene jeg har lest. Er en ungomsbok og en del av en triologi.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man har jo the last song av nicholas sparks. Jeg var ikke noe fan, men du liker den sikkert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg glemte Jane Austen... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Romantikk, på en måte, og du lærer historie; "Tatt av vinden" av Margareth Mitchell (den er ikke så romantisk som du tror...)

Mer historisk romantikk; "Frenchman's creek" av Daphne du Maurier

Student/åttitallsromantikk; "One day" av....David Nichols (eller noe lignende).

Chick-lit romantikk: Fiona Walker: "French Relations" eller "Snap happy" (styr langt unna de nyeste bøkene, som er kjempekjedelige) Marian Keyes - i alle fall noen av bøkene er gode

Spennende romantikk: "Rebecca" av Daphne du Maurier

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, hva med en skikkelig klassiker? "Farvel til våpnene" av ikke ukjente "Papa" Hemingway. For folk flest er denne forfatteren i dag synonymt med storviltjakt, et macho-levd liv med tyrefektning, boksing og andre mannegreier pluss et enormt inntak av Whisky-soda, men!!! Ernest Hemingways bøker er reinspikka romantikk for alle penga! Les også "Klokkene ringer for deg" og (vel, denne perlen bør du kanskje lese først!) "Og solen går sin gang". Jeg er en ekte romantiker selv så lista over forfattere og bøker kan bli lang, men start med disse bøkene av Hemingway.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De to bøkene var mine yndlingsbøker i min værste romantiske periode i tenårene sukk og siden har de vært min mal for romantikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øh... hvilke to bøker? Ellers har jeg ikke noe i mot røverromaner. Leser faktisk en nå, bestselgeren Shantaram. Her får du masse eksotisme, drama, krim, æh... foreløpig er det dårlig med sex, men samma det... Uansett er det fin sommer-lektyre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Farvel til våpnene", "Klokkene ringer for deg" og "Og solen går sin gang" (som jeg glemte å telle med). Som du nevnte i innlegget jeg svarte på. Elsker de bøkene der og slukte de gang på gang i ungdommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig... Hmm. Morsomt å lese at en jente er (var?) Hemingway-fan! Det er ikke ofte. I dag fremstår jo disse bøken som litt gammeldagse og ganske så "politisk ukorrekte" (f eks tyrefekting). Les også Papas jaktbøker! "Sannhet ved soloppgang" og Afrikas grønne fjell". Relativt selvbiografiske bøker om storviltjakt, litteratur, drikking, forhold til kvinner + masse annet som skjer! Ikke minst all grubling og avsporinger i Hemingways hodet samtidig som han braser gjennom den afrikanske bushen på blodtørstig jakt etter farlige byttedyr er kostelig lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en diger praktbok med Hemingway sine noveller og den boka elsker jeg. Alle novellene ble lest den gangen også. Men det er en del år siden jeg leste den. Kanskje jeg bør ta den frem igjen. Det var kanskje ikke så "jentete" og lese Hemingway, men jeg er glad jeg heller leste slik enn det som var mer forventet av en ung jente å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Ikke ring meg! Ikke glem meg!" er i alle fall en tittel som fenget lyrikeren og daværende forlagsredaktør i Tiden Arne Ruste i sin tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTor-Arne JensenJarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe Solberg