Jeg skal til Marokko, nærmere bestemt Essaoira. Barna, min eks og jeg. Gleder meg som en unge! Noen som har lesetips? Reisehåndbøker, marokkanske forfattere, romaner om Marrakesh eller Essaouira? Alt tas i mot med takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Bare en liten tilleggsopplysning... Jeg leste flere gode Marokko-bøker før jeg dro, og Edwars Saids Orientalism når jeg kom hjem. Det passet bra, hehe. Men på flyplassen hjem gikk jeg tom for lesestoff, og kjøpte Tahis Shahs In Arabian Nights. Og den må jeg jommen få lov til å anbefale. Nydelig nydelig, ordrik men ikke pratsom, lærerik og morsom og sjarmerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk folkens. Jeg har funnet ut at jeg i tillegg må lese en antologi som heter Marrakech, the red city. Og en slags reiseskildring fra femtitallet av Peter Mayne som heter A year in Marrakech. Oh, jeg gleder meg til turen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ari Behns Bakgård er lagt til Marokko, først og fremst byen Tanger. Absolutt leseverdig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da anbefaler jeg deg å lese den i lys av Axel Jensen sin Ikaros og Paul Bowles sin Med himmelen som tak.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stemmene fra Marrakech - opptegnelser efter en reise av Elias Canetti.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To bøker som i alle fall er innom Marokko og som anbefales som god lesning: Sahara - Michael Palin Travels with a Tangerine - Tim Mackintosh-Smith

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene Andresen