I det siste har jeg bedrevet en utstrakt gjenlesing, og så kom jeg på at det jo fantes en tråd om dette, - og der viste det seg faktisk at jeg også hadde hatt et innlegg;)

I vinter startet jeg med å lese "Forbrytelse og straff" (Raskolnikow) om igjen, noe jeg altså hadde tenkt på en stund. Den nådde dessverre ikke helt opp til førstegangsopplevelsen, - antakelig fordi mye av problematikken minnet meg for mye om sommerens hendelser og rettssaken mot ABB, - jeg ble kvalm av å gå inn i hodet på unge morderiske menn!
De neste bøkene jeg gjenleste, "Pan", "Victoria" og "Gösta Berlings saga", overgikk imidlertid nesten forventningene - jeg var jo litt redd for at de ikke skulle holde mål - , men det er lenge siden jeg har kost meg sånn med noen bøker:)
Nå tenkte jeg imidlertid det var på tide med litt upløyd mark (dvs. uleste bøker) igjen, og var klar til å kaste meg over "Innsirkling 2". Men så kom jeg på at jeg om relativt kort tid skal til Köbenhavn for å se utstillingen om Struensee, og da ville det jo være lurt å friske opp den dramatiske historien og lese "Livlegens besøk" av P.O.Enquist om igjen, - en bok jeg hadde stooor glede av ved første gangs lesing:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Morsomt også å gjenlese sitt gamle innlegg må jeg si Ellen, takk skal du ha som gjenoppvekket denne siden fra gjemselen i den virtuelle virkeligheten! Spesielt hyggelig fordi vi vel havnet i en vanskelig disputt en gang. Gjemt det også, og noe kan selvsagt forbli i det skjulte som alt her i verden. Helt enig med deg at Raskolnikov sikkert hadde blitt ubehagelig med den nye verdensanskuelsen vi har fått etter 22.7. Struensee er det heldigvis så fjernt å tenke seg helt bestialsk tatt av dage, her ser man gjerne for seg Rousseau og romantikken. Jeg forbinder også Struensee med Strindbergs "Frøken Julie" som også var et aldri så lite inspirasjonsmoment til dette skuespillet. Men gjenlesing Ellen er fortsatt etter min mening en av de store lesergleder som man skal unne seg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er sjelden jeg gjenleser, men i dag har jeg i stedet som et supplement til boka sett filmatiseringen av "Drep ikke en sangfugl" med Gregory Peck som Atticus. Jeg har lenge prøvd å overtale min 16-åring til å lese den, men vi endte opp med filmen i stedet. Han syntes "det var faktisk en bra film" (litt overrasket...). Og nå prøver jeg å reklamere med at boka inneholder så mye mer enn filmen ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneEster SKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtothea