En roman fra Filippinene, der jeg-personen er av god, gammel ætt og er født med sølvskje i munnen.

Som gammel mann ser han tilbake på livet og forteller om alle sine synder. De er ikke få, for å si det sånn. Ikke bare går han, bokstavelig talt, over lik for å tjene penger, han har også seksuelt samkvem med sin søster hvilket fører til et barn. Han går også jevnlig til horer både innenlands og utenlands. Han narrer og bedrar, bestikker og bedriver renkespill. Penger er drivkraften i livet hans. Og penger har han svært mange av.

På sine gamle dager er han lammet og vi får etterhvert greie på årsaken til dette. Han får også overraskende hilse på sin eneste sønn, et resultat av et forhold mellom jeg-personen og ei tjenestepike.

Selv om romanen er oppramsende er allikevel handlingen hoppende i tid. Språket er ganske krokete, dvs at man må følge godt med for å få med seg alt det som står.

Men romanen gjør inntrykk. Fortellingen om en mann som har hatt så stor makt som vår forteller og som ikke har annet enn pengene igjen på sine gamle dager. Ingen kan han stole på fordi de vil ham vel bare ved å ville ham vel. Han må kjøpe seg alle tjenester. Trist.

At en får med seg filippinsk historie er bonus.

Vel verdt å lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer Smedaas