I den femte samleboken om ingeniørkorpset er det mimretid. Mens de hjelper et romskip som ikke klarer å slå av motoren sin og stoppe, mimres det tilbake til Scottys yngre dager. Den første gangen han møtte ingeniørkorpset og to ganger til da han ble nødt til å hjelpe dem. Vanligvis har jeg ikke så veldig sansen for sånne flashback-historier, men denne gangen var det helt greit. Ikke så veldig bra, men ikke dårlig heller.

Men, jeg kan jo benyttte anledningen til å briljere med litt Star Trek historie. Historiene om ingeniørkorpset er jo satt etter både Deep Space Nine og Voyager seriene. Så hvordan kan Scotty fortsatt være med når han er så eldgammel? Jo, Scotty hadde pensjonert seg og var passasjer på et skip som het Jenolen. De fikk litt trøbbel og Scotty klarte å redde seg selv ved å halvveis transportere seg. Altså han dematerialiserte og koden hans ble lagret i transporter-bufferen. 75 år senere ble han funnet av Picard og hans Enterprise. Dette var i sesong 6 (husker ikke episodenummeret, men det var episode 130 totalt). Med så mye ny og spennende teknologi å lære seg, begynte Scotty å jobbe igjen, og er nå (med nå mener jeg hvor denne boken er i historielinjen til S.C.E. bøkene) lederen for ingeniørkorpset. Selv om James Doohan ble beamet opp av Den Store Ingeniøren i 2005, så lever Montgomery Scott videre i Star Trek bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

GunillaHarald AndersenIngeborgSynnøve H HoelGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda ABertyCarine OlsrødAlice NordliTheaAnniken RøilPiippokattaRandiLailaReadninggirl30LilleviTuridmajaTanteMamieTone HRolf IngemundsenVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud Husevåg