Så, de siste dagene har det (i alle fall hos meg) vært nært uutholdelig varmt. Sola står høyt, temperaturen stiger og sommeren er her. Dermed oppstår det et lite problem i lesingen min;

For øyeblikket leser jeg "Snøbarnet" av Eowyn Ivey, og som du kanskje kan gjette av tittelen er det som regel vinter og snø og beskrivelser av et kaldt landskap.
Og dessverre blir jeg satt litt ut av sånne beskrivelser når det er sånn en kontrast og kommer meg nesten ikke gjennom.

Hva med dere? Har flere her problemer med å sette dere inn i ei bok med en fullstendig motstridende årstid eller landskap? Eller ligger dere gjerne på stranda med ei "nordpol"-bok i hånda?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det har jeg aldri tenkt på så det betyr nok at det ikke har noe særlig å si. Allikevel kan det gi noe ekstra om du er i en situasjon som kan sammenlignes med det du leser om. Jeg leste f.eks. Eat, Pray, Love mens jeg lå på stranda i Thailand, og siden jeg skulle til Bali etterpå levde jeg meg helt klart mer inn i handlingen enn jeg hadde gjort om jeg hadde sitti i snøstorm i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nope. Har ikke noe vanskeligheter med å lese feil årstid i det hele tatt. Noen ganger er det til og med deilig å sitte ute i solen om sommeren og lese om vinteren.

Men når jeg leser noe som skildrer en ørken eller lignende og jeg sitter ute i sola i 30 varmegrader, da kan det bli blitt varmt noen ganger. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dobbelt opp av sol og varme blir mye kan jeg tenke meg ja. Kanskje jeg lever meg for mye inn i værbeskrivelsene. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg aldri reflektert over

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er langt lettere å lese en "sommerbok" om vinteren enn det er å lese en "vinterbok" om sommeren :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ganske så enig i det. Da kan man liksom pakke seg inn i et ullteppe inne og kalle på sommerfølelsen. Til en viss grad i alle fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAva