Er det noen av dere som har lest bøker av Odd Eidem ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg har prøvd, sist sommer - husker ikke titler nå (bøkene står på hytta), men jeg ga opp. For meg ble Odd Eidem selvhøytidelig og påtatt jeg-vet-ikke-hva - jeg ble mektig irritert på fyren, rett og slett. Jeg husker bøkene hans ble omtalt som elegante i hans levetid - jeg synes tonen i bøkene jeg testet ifjor ble anstrengende, ikke underholdende... Så konklusjonen for mitt vedkommende er tusen takk, men nei takk til Odd Eidem.

Men jeg ser ENORMT mange av bøkene hans på bruktmarkedet, så de som vil forsøke om Eidem er noe for dem (og ikke har overtatt 6-7 bøker fra et dødsbo), vil neppe ha problemer med å få tak i noen smakebiter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mao en mann for sin tid! (Var det ikke i den tiden man studerte til examin artium? Iallefall gjorde de det før.) Odd Eidemsforfatterskap kan leses her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Odd Eidem (1913-1988) var ikke bare forfatter, men også en glimrende teateranmelder og skribent i flere aviser. Jeg har bla. en bok av ham med bare teateranmeldelser. Fornøyelig lesning, men kanskje ikke alltid for dem det gikk utover. Hans romaner og novellesamlinger er ofte fylte med særegen, underfundige humor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si jeg blir mer og mer nysgjerrig. Etter å ha lest om ham på Wikipedia kommer jeg til å ta for meg bøkene hans. Er der noen bøker jeg bør la være å lese? Hvilke bør jeg starte med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hans produksjon er variert og spesiell. Siden du ber om et tips drister jeg meg til å trekke fram feks "Cruise" (roman) eller "Fløyten og orgelet" (Noveller). Vet ikke om noe som ikke bør leses, men alt jeg kan si om ham blir nokså subjektivt, da han en gang for lenge siden var en av mine norske yndlingsforfattere. Ser ikke bort fra at han nå kanskje har "gått ut på dato." Men prøv! Kanskje det forsatt er "gull".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei. Har aldri hørt om forfatteren før. Tok og søkte på forfatteren og han har fått høye terningkast. Med tid og stunder kommer jeg til å se nærmere på forfatteren. Regner med at biblioteket har dem. Det finnes alltid fjernlån!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest mange bøker av Odd Eidem. Har faktisk en med dedikasjon fra forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest Eidem på vgs for en god del år siden. Jeg husker at han hadde en flott fortellerevne og et godt språk. Av titler jeg har lest den gangen, som jeg nå husker i farten, er: Ute på veiene, Con Amore, Morgen i Dibonne, Karla, Jeppe Jansens Sjiraff (de to sistnevnte er barnebøker som også kan leses av ungdom og voksne).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jada - et par-tre for mange, mange år siden. Husker dem som lettleste betraktninger om det meste - Det fjerde øye var forresten en slags teateranmeldelser. Ikke spesielt minneverdige, men særdeles velskrevet, hyggelig tidtrøyte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar :)Hørtes ikke altfor ille ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest ham selv, men husker ham som en forfatter og journalist av mine foreldres generasjon (født i 1913), og jeg har sakset fra Wikipedia: Allment sett, ble han imidlertid mest kjent for sine flaneri (en sjangerblanding av novelle, epistel og kåseri med hyppige digresjoner) basert på oppvekst, samtid og egne reiser til Roma, Danmark, Thailand, Nord-Norge, Himalaya og USA
Kan dessverre ikke si noe for egen regning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ok - takk :) Får prøve å lese ei av bøkene hans - eller begynne på ei og se :) Var mange "ukjente" for meg blandt de bøkene jeg fikk - lesestoff for 10 år sikkert...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, er de bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Si det...jeg lurte ? Fikk 6-7 bøker han har skrevet, fra noen som skulle kvitte seg med MASSE bøker fra et dødsbo. Kunne jo prøvd å begynne på ei, men tenkte jeg skulle lufte det her først - om det var noen som hadde lest bøker av han. Ser det er få som har det i samlingene sine, og ingen som har kommentert (som jeg kunne finne).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest noe av ham for mange år siden, bl. a. en som het "Karjol" eller noe sånt. Ettersom jeg husker skriver han lett, og minnes jeg rett, har han et mesterlig språk. Jeg tror det var en av hans styrker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen