Jeg synes det er mye bra med Bokelskere. Det er en morsom applikasjon som gir leselyst og inspirasjon. Særlig helt i starten, fant jeg mye spennende ny litteratur som jeg kunne legge til leselisten min. Men etterhvert ser jeg at det i veldig stor grad er de samme bøkene som går igjen, og det er ikke så rart når alle lister genereres ut fra hva som finnes i flest bokhyller, som har fått høyest terningkast osv. Disse listene er gode å ha, og det ER morsomt å lese de bøkene som andre også leser og som diskuteres både her og andre steder, men hva med alle perlene som ikke alle leser? Bøker som er litt eldre, eller litt smalere. Så vidt jeg forstår må man inn på de enkelte bokelskeres bokhyller for å finne fram til disse.

Jeg ønsker meg derfor en funksjon som litt mer tilfeldig plukker ut bøker med høye terningkast og/eller favoritter, uten at de nødvendigvis finnes på mange bokelskeres lister. En slags "Frem fra glemselen"-funksjon. Er det noe dere har tenkt på?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg synes faktisk "høye terningkast"-listen favoriserer bøker med svært få terningkast i for stor grad. Slik sett viser den det du etterspør.

Det kunne vært fint med en liste som ikke var fullt så esoterisk, slik at ikke sju-åtte terningkast kan avgjøre om en bok havner øverst, noe som er tilfelle nå.

Nettstedet Rate Your Music (RYM), hvor man gjør mye det samme som her (bare at det handler om musikk i stedet for litteratur), gir deg muligheten til å sette forskjellige kriterier til listene (charts). Man kan for eksempel velge top chart eller esoteric chart, som er basert på helt ulike logaritmer, og gir totalt ulike plateutgivelser på listene:

Top albums 1968:

http://rateyourmusic.com/customchart?page=1&chart_type=top&type=album&year=1968&genre_include=1&genres=&include=both&origin_countries=&limit=none&countries=

Top Esoteric albums 1968:

http://rateyourmusic.com/customchart?page=1&chart_type=esoteric&type=album&year=1968&genre_include=1&genres=&include=both&origin_countries=&limit=none&countries=

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det jeg ønsker er altså en random-funksjon - som helt tilfeldig plukker ut noen av alle de bøkene i basen som en eller flere har som favoritt(evt. har gitt terningkast 6). Ikke i stedet for det som allerede finnes, men i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK, skjønner. Da kan vi altså sette både random-funksjon og mer differensierte topplister på en felles ønskeliste :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinPiippokattaTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadKjersti SAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtSvein Erik Francke-EnersenHarald KHilde VrangsagenqweeksilberFarfalleBerit B LieBenedikteAnniken Røil