Fabelaktig fortellerstemme! Som film på film på film.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

PS: Ser du har lest/leser flere Paul Auster-romaner. Jeg leste min første Auster-roman ("Leviathan") i 1992 og var "solgt". Kastet meg umiddelbart over "Moon Palace" og deretter har jeg lest så og si alt han har publisert. Jeg håper du "kommer hjem" i romanene hans. Det gjorde, og gjør, jeg! :-) "Moon Palace" er, hittil, en ubestridt ener for meg. - Om jeg noensinne skulle "misjonere" for en roman, så måtte det bli "Moon Palace"! "Man in the Dark" er også fin. Men så mange av romanene hans er svært gode. Tips: "The New York Trilogy" er og blir en klassiker! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moon Palace har jeg lest mange ganger. For en forteller-evne! Kommer til å ha den som evig favoritt som leses med noen års mellomrom :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde den samme opplevelsen da jeg leste boken. Jeg nærmest tviholdt på sidene for å ikke bli for raskt ferdig med boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant? :-) Det er bare å glede seg til å lese den igjen om den stund ;-) Ser at du har lest "Himmelstormeren" av Enger. Likte du den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Beklager at jeg ikke har svart deg før nå. Jeg har rett og slett ikke sett at noen har sendt meg melding på dette forumet. Jeg bør nok være mer flittig her på bokelskere.no, det skrives jo mye interessant her. "Moon Palace" er en favoritt, og nå er jeg i gang med en ny bok av Auster; "Vinteropptegnelser". Den er lovende!
Jeg like "Himmelstormeren". Jeg bor i Kirkenes, her hvor Ellisif Wessel hadde sitt virke, så jeg er veldig interessert i historien rundt henne og Andreas Wessel. Ellisif var kvinne med voldsom kraft og utrettelig vilje, og hun fikk utrettet mye. Det skriftlige arbeidet hennes tåler også så absolutt tidens tann. Cecilie Enger var i Kirkenes og presenterte boken, og det var en interessant forelesning. Enger skriver godt! Steinar Wikan har også skrevet om Wessel: "Ellisif Wessel; en biografi". Den er gitt ut på Pax Forlag i 2008. Wikan har gjort store dybdesøk i Ellisif W. liv og virke, og skriver godt. Hvis du er interessert i å lese om E.W. så anbefaler jeg også den boken.

(Nå kan det hende at jeg har svart deg to ganger, for jeg trykket på "svar" første gangen. Men så ble alt blankt, og jeg aner ikke hvor det første svaret mitt havnet. Kanskje slette jeg det...?)
Men, nå prøver jeg igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset! Kirkenes har jeg vært i mange ganger (dog ikke etter 2000 - og jeg har skjønt det har skjedd forandringer) :-) Ja, jeg er absolutt interessert i mer litteratur om Ellisif. Kvinnen og historien hennes er jo veldig interessant, pluss at jeg personlig har interesse av den geografiske delen av historien da jeg har slekt fra Kirkenes-traktene (er selv fra Østlandet). Noen fjerne slektninger er omtalt i boken til Enger. Både det og måten det er fortalt på levendegjør historien. Så artig at du fikk med deg foredrag av Enger!
For øvrig slukte jeg "Winter Journal", eller "Vinteropptegnelser", så snart den kom ut. Jeg ville ikke anbefalt den som første Auster-bok til en som ikke kjenner Auster. Men jeg synes den var veldig god. Jeg leser absolutt alt Auster skriver. Han er en sann mester. Fikk du med deg at han var i Norge nylig (bl.a. Bergen og Oslo)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin Høyland