Dette er etterfølgeren til The Orc King, og etter min mening så forteller denne boka en bedre historie. Vi følger igjen mørkalven Drizzt Do'Urden gjennom hans eventyr i Spine of the World. Denne gangen utspiller eventyret seg i byen Luskan, som er gjennomsyret av korrupsjon og fanteri, og blir ledet av piratkonger The Arcane Brotherhood og trollmannen Arklem Greeth.

Den mektige piratjegeren Deudermont bestmmer seg for å overta byen via makt. Han ønsker å befri folket fra piratenes og trollmennenes tyranni. Til dette får han hjelp av Drizzt. Det utarter seg til noen vanvittige slag, både på sjø og land, og politisk spill om hvem som skal bli leder over Luskan. Her krigers det mellom pirater, trollmenn, dverger og alver.

R. A. Salvatore beskriver sin fantasiverden godt og som vanlig kampscenene. Dette er han kjent for. Slutten har noen overraskende elementer. En slutt som overraskende nok ikke ender med at helten vinner.

Jeg brukte lang tid på denne boka. I perioder la jeg den fra meg og måtte ta en pause fra Drizzt. Noen partier er kjedelige, men andre er spekket med action. Jeg skal lese den siste boka i triologien også, The Ghost King.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69