Et artig spørsmål - som jeg nok må sove på ....
Kavring var det første som falt meg inn (Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren).
Når gretemor nevner Alberte, er det også et navn i mitt hjerte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Tenkte jeg ikke på, men det er jammen godt valgt av Lindgren. Du har jo selv et navn som burde vært brukt i litteraturen:) Det har karakter og er lyst/sommerlig på samme tid synes jeg. En litt tøff jente kanskje som Tonje Glimmerdal eller Pippi kunne fått navnet Lillevi:) Vet du om det er noen som heter det i bøkenes verden, bortsett fra du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det siste må nok Lillevi svare på, men jeg kom i denne forbindelse på Hillevi, navnet på hovedpersonen i første bind av Kerstin Ekmans trilogi "Vargskinnet", - et spesielt og fint navn! Ellers så synes jeg An-Magritt etter Falkbergets heltinne også er et flott navn med fine assosiasjoner.
Av mannsnavn har Lavrans (i Kristin Lavransdatter) alltid hatt en spesiell stjerne, - kanskje fordi det minnet meg om Kong Lavring i ett av folkeeventyrene, - og derfra og til Kavring i "Brødrene Løvehjerte" er veien kort;) Og mens vi er i Lindgrenverdenen: Ronja er jo et flott navn! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min lille datter fikk navnet Ronja. Både fordi at jeg likte navnet men også fordi at kvelden etter hun ble født var det såpass mye vind og regn (ikke like mye uvær som når Ronja Røverdatter ble født, da) at strømmen på sykehuset gikk en bitteliten stund.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjære Strindin, nå ble jeg rørt.
Navnet mitt har en litt spesiell historie. Mine foreldre ønsket å døpe meg slik, det Lille vi, men den gang var navneloven streng. I årevis levde jeg i en slags navnlig schizofreni; Lillevi og mitt døpenavn. Heldigvis ble navneloven etter hvert lempet på, og nå er Lillevi mitt navn, også offisielt. Lenge var jeg den eneste her i landet med dette navnet (mer vanlig i Sverige), nå er vi vel 5-6.

"Karakter og lyst og sommerlig" - det gikk rett til hjertet :-)

Og nei, jeg kjenner ikke til om det er brukt i litteraturen.

Godt sagt! (11) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå ble jeg glad:) Alltid litt skummelt å gi karakteristikker til noe personlig, som navn. Takk for at du delte navnets fine opprinnelse også! Kule foreldre:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Navnet finnes nesten i en billedbok som handlet om lomvier, - hovedpersonen het Lille Via;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusen