Dette er den første Murakami jeg leste og den er hakket sprøer enn de fleste andre. Meget bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Selv om det ikke er min favoritt-Murakami, var det noen ting i denne som gjorde at jeg fikk gode, lange latterkramper! Det ene var da han satt i en limousin og bestemte seg for å stjele den lekre lighteren med emblem, og så satte sin egen billige der han hadde funnet den dyre! Det andre var den stygge katten som prompet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he, ja det er en snodig historie - både rar, morsom. liketil og mystisk. Jeg tør liksom ikke å lese ut alt det andre han har skrevet ennå; jeg må spare og glede meg! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei av mine første Murakamibøker, og medverka til at eg vart temmelig hekta....Likar veldig godt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble hekta da jeg leste The Wild Sheep Chase som min første Murakami, ja :-) Derfor driver jeg og "sparer" nå. Har bare lest Dance, dance, dance etter den (begynte på The Windupbird Chronicle, men den er på pause). Er nesten redd for å ha lest ut alt han har skrevet for fort, he-he. Men 1Q84 bind 1, 2, og tre stirrer ned på meg fra bokhyllen og frister...he- he. Har lest at Sauejakten er den mest surrealistiske. I såfall ønsker jeg meg mer Murakami-surrealisme! Hvilken er din favoritt og hvorfor?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den som stod høgst i kurs - ei god stund - var Kafka på stranden. Likte også svært godt 1Q84, som eg las for ikkje lenge sidan. Eg likar det absurde og uventa i bøkene hans - og det at han ofte miksar fakta og fiksjon på ein glitrande måte. Det er annleis enn mykje anna du finn mellom to permar. Trur nok at enten har du sansen for Murakami, eller.....??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Apropos miks av fakta og fiksjon: Har du lest Paul Auster: The New York Trilogy?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, eg har ikkje lese noke av han...har kanskje gått glipp av noko, då?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Paul Auster er en herlig forfatter :-) Moon Palace er min favoritt som jeg anbefaler (mesterlig plot, fengende hovedperson, godt språk og snev av et par surrealistiske overtoner av og til fordi pussige sammentreff har en sentral plass). Ellers har du Man in the Dark, Oracle Night med mange flere :-) Jeg har lest alt han har skrevet av romaner og essays og har alltid vært helt hekta! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset...skal merke meg det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min første Murakami også og starten på oppdagelsen av en favorittforfatter! Jeg gikk rett på Dance, dance, dance (oppfølger) etterpå. Derfra rett over på The Windup Bird Chronicle. Alt på lydbok fremført av en drivende god oppleser. Venter spent på Bind 1, 2 og 3 av den engelske versjonen av 1q84. Faktisk åpnet Murakami øynene mine for ander japanske forfattere også.

Jeg anbefaler virkelig Sauejakten (helst på lydbok, engelsk versjon)! Til å være en ihuga rasjonalist av natur må jeg si at Murakami virkelig får det til når han til de grader får meg med i sine parallelle universer med absurd-surrealistiske fremtoninger. Samtidig er hovedpersonen så nær og "down to earth" (eh, jeg pleier ikke ty til engelsk...) - kanskje jeg kunne si "liketil/likefrem"(?).

Vi rusler liksom rolig og nysgjerrig gjennom en merkelig, besnærende historie, geleidet av en sympatisk hovedperson. Historien er forankret i (triviell) storby-hverdag, men bærer av sted i uante, drømmelignende retninger langt oppi Japans fjellverden.

  • Les og glis! :-D
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt tips er å lage spillelister på Spotify av musikken det refereres til i Murakamis bøker. Mye tøff og flott musikk :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset! :-) God ide :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jordnær?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er min første Murakami også! Jeg likte den veldig godt og det på tross av at jeg egentlig ikke liker veldig sprøe bøker. Hvis bøkene tar helt av så mister jeg interessen... Det som Murakami greide å gjøre var å hente seg inn hver gang jeg tenkte: "nei, nå...." Dette gjorde at jeg ble fasinert i stedet for irritert av en handling som kan sies å ligge utenfor den mest gjengse verdensoppfatningen. Synes også det er en fiffig vri at han ikke har navn på alle i persongalleriet. Kjæresten f.eks. blir kun omtalt som Kjæresten. Man blir sittende igjen med mange spørsmål etter denne boka og den konkluderer ikke veldig. Det er lett å lage sin egen avslutning. Kanskje tas tråen opp i neste bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Dans-dans-dans" http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4369628 er faktisk en fortsettelse av "Sauejakten", og anbefales varmt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har noen flere merka at ikke hele boka er satt med samme skrifttype? Og er det i så fall noen god grunn til det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La merke til det, og skjønte ikke bæra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble hakket for merkelig for meg, men måtte fullføre. Likte "Kafka på stranden" mye bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud