Denne boka "Sommeren" - en drøm om en drøm - er en del av en triologi. De andre to heter "Våren" og "Høsten" - en drøm om en drøm.
I denne boka følger vi Finn, han som "ofret" seg for kvinnen han giftet seg med, eller ektet som Scott skriver.
For hun føder et barn som ikke er hans, derfor giftet de seg så skammen hennes ikke skulle bli så stor.
Men han finner ikke roen sammen med de to, han klarer ikke å like og elske barnet. Mye er vanskelig, sev om de har god økonomi og reiser på lange reiser til utlandet, for å komme vekk fra alt, og for at han skal få skrive bøker.
Etterhvert drar de hjem igjen, men hans problemer forsetter, hans indre dramaer vil liksom ingen ende ta.

Det var en følelseladet bok med mange stemningsbilder, om sorger og gleder og ensomhetsfølelse.
Det indre livet er ikke alltid enkelt å tolke, men her har forfatteren tatt et dypdykk i sjelelivet til han som ikke "får det til", han som sliter og er ulykkelig. Og det igjen forplanter seg til hans nærmeste som også lider.
Her er det ikke en komprimert fortelling, heldigvis, for her har Scott tatt seg god tid, slik at leserne virkelig skal forstå hvordan noen kan ha det i livet.
En meget god fortelling som vil sitte lenge, lenge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Fekk lyst til å lese meir av Gabriel Scott - Frå før har eg berre lest Kilden , ei fin oppleving for ei god stund tilbake..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han har mange meget gode bøker, synest nå jeg da, og jeg skulle ønske at flere vil lese mer fra hans produksjon. Han har flere enn den brilliante "Kilden".

Noen bøker jeg vil foreslå er "Jernbyrden 1+2", "Fergemannen", Det gylne evangelium" ,Fant-Josefa, å der er mange flere også, Pider Ro's historier samt "De vergeløse". Her er det bare å velge, og til jul kan du lese "Tante Pose" som dere har nevnt,en skøyeraktig og artig fortelling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tante Pose har du også sett på TV. Den sitter godt igjen hos meg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Såvidt jeg husker gikk Tante Pose filmen på NRK hver julaften i en årrekke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant omsider trilogien på biblioteket i Bergen:
1) En drøm om en drøm . Våren (1940)
2) En drøm om en drøm . Sommeren (1941)
3) En drøm om en drøm . Høsten (1947)

Står våren, sommeren, høsten for personenes modning?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

marithcBeathe SolbergHeidi Nicoline ErtnæsGeir SundetMalinKaramasov11Torill RevheimReidun SvensliHarald KLailaEllen E. MartolSolveigRandiStian AxdalDolly DuckTor Arne DahlsomniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokatta