[ Slettet av bruker ]

Viser 12 svar.

Neste bokstav er da Y, og kom på på en sterk historie .

Yemen, forfatter Zana Muhsen, tittel Solgt når en far selger sine døtre.

Jeg leste boka for mange år siden. Kan ikke si så mye om språket, men det å lese om en ung kvinne som reiser til Yemen og dermed opplever å bli fanget i et muslimsk land satte spor i et ungt kvinnesinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Stopp en halv Kirsti, jeg tillater ikke at det hoppes over Vietnam! Vil anbefale Dang Van Tys barndomsskildring fra Vietnam under krigen: Min barndom i Vietnam. Den har med hans egne xylografier (mannen er kunstner, og bosatt i Norge). Fin og lærerik. Løp og les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men etter T kommer da U. Lenge siden denne tråden var aktuell, men skal det være så skal det være - fullstendig!

Uganda: På 70-tallet (tror jeg) kom det en norsk oversettelse av en bok skrevet av den ugandiske biskopen Festo Kivengere. "I love Idi Amin" heter den på engelsk, og den handler om forfølgelse og terror, men først og fremst handler den om Guds kjærlighet, menneskers forsoning og tilgivelse. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tyskland: Blikktrommen av Gûnther Grass. En bok jeg ikke så lett glemmer. Handler om Oscar som bestemmer seg for ikke å vokse mer, og som kommuniserer ved hjelp av en blikktromme. Siden jeg er i siget: Spania: Driving over Lemons av Chris Stewart. Dette er en reisebok skrevet av han som droppet ut av Genesis før de ble berømte. Boken er en herlig beskrivelse av hvordan han og kona slo seg ned i Sør-Spania. Underholdende og varm, god skrevet og morsom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har vi kommet til Sør-Afrika og Doris Lessing. Vanskelig å velge en av hennes mange vidunderlige bøker, men jeg lander nok på Mara og Dann fra 1999. Europa har ligget under is i tusen år, men i Afrika finnes fortsatt en stamme lyshårede som synger om det tapte landet. Men Mara og Dann, som lever på sultegrensa og i skjul, har sitt eget kongerike å vekke til live. Lessing er en forfatter som klarer å gi meg nytt perspektiv eller nye ideer hver eneste gang jeg leser henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er koblingen mellom Doris Lessing og Sør-Afrika? Født i datidens Persia, bodde der og i datidens Rhodesia før hun flytta til England?

Men Mara og Dann er ei veldig god bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da skulle det vel være R. Det må bli Russland. Der har de en fantastisk dame som skriver, Ayn Rand. Hun var filosof og forfatter. Født og oppvokst i St. Petersburg, men emigrerte til USA som voksen.

Har lest og anbefaler De som beverger verden og Kildens Utspring.

Det er blitt sakt om De som beveger verden at det er Kapitalismens bibel og at dette er den mest innflytelsesrike boka i USA etter bibelen.

Kildens Utspring er en fantastisk bok som får deg til å våkne opp og tenke litt.

To av mine favorittbøker. Jeg ble underholdt og jeg lærte en god det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Queensland, Joe Bindloss, Queensland

Ja, jeg beveger meg litt på siden nå, - men land på Q er det ikke så mange av. Men dette er i alle fall en flott reisehåndbok/guidebok dersom du vil REISE til Queensland....:-) Men om noen har andre, - og bedre forslag til bokstaven Q så kom igjen:-). Joe Bindloss er for øvrig journalist og jobber bl a for Lonely Planets.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

P: Persia - som landet heter når handlingen i "Samarkand" av Amin Maalouf utspiller seg.

Boka lar oss bli kjent med en dikter i Persia på 1000-tallet, og gir et levende bilde av land, kultur og historie mens den gir oss tilblivelsen av Samarkand-manuskriptet. Og som så mange andre kulturskatter forsvinner manuskriptet i mange hundreår, før vi igjen møter det i bokens andre hoveddel. Da er vi i en annen omskiftelig tid; Persia i starten av 1900-tallet.

For det mer moderne Persia og dagens Iran kan både Persepolis av Marjane Satrapi og Å lese Lolita i Teheran av Azar Nafisi anbefales - spennende om å vokse opp som jente i Iran for noen tiår siden. Et land med rik og gammel kulturhistorie, religiøs fanatisme og store politiske omveltninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner godt at det hele stoppet opp på O. Oman er et land jeg ikke forbinder med noen forfatter. Når jeg googler på "Oman writer" viser det seg at de få som skriver fort kommer i trøbbel med myndighetene, så jeg foreslår at vi hopper over Oman. Hva med en delstat i stedet?
Ohio!
Derfra kommer Toni Morrison som nylig imponerte meg stort med sin lille perle "En nåde". Om slavekår i den første nybyggertiden i Maryland på Amerikas østkyst. En sinnrikt konstruert fortelling som sitter i sjelen lenge etter lesningen.
Toni Morrison er som de fleste vel vet en tungt prisbelønt amerikansk forfatter - toppet med Nobelprisen i 1993.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og før O har vi N for Norge. Da slår jeg et slag for Kjartan Fløgstad og Grense Jacobselv. Ei bok fra andre verdenskrig, - en spesiell bok, blanding av historie og diktning, - en bok som gir leseren noe å tenke på, ikke minst når det gjelder moral og etikk. Det eneste "aberet" må være alle de tyske henvisningene, tittelbruk m.m. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtConnieToveBeathe SolbergJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasMorten Müller