Jeg kan ikke huske sist jeg brukte så lang tid på en bok som jeg faktisk har lyst til å fullføre! Tid til å lese lar det seg også gjøre å finne! Jeg tråkler meg sakte, men sikkert gjennom det som visstnok kalles "en litterær krim" av William Boyd: "Ordinary Thunderstorms". Faktisk digger jeg settingen, romanens utgangsposisjon og hovedpersonens utfordringer. Miljøene som deretter utmales maner også til videre lesning (selv om jeg tenker at forfatteren kanskje har gjort en blunder eller to mht hva som faktisk er mulig ift den handlingen han beskriver). Først trodde jeg at jeg har gått lei av krim igjen (har én krimbølge, av og til to, per år - men da leses det til gjengjeld krimbøker på løpende bånd et par måneders tid - sånn ca).

Nå lurer jeg på om flere av dere blir trege lesere i den verste pollensesongen? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg har begynt på flere bøker som det går litt tregt med selv om det er spennende bøker det er snakk om. Det er ikke pollenallergi jeg sliter med, men noe som heter indre uro. En slags rastløshet i kroppen som jeg ikke vet helt hva det kommer av. Det har vært sånn i flere år, men ganske intens de siste par årene. Det er en slags rastløshet, irritasjon i kroppen som gjør til at jeg ikke vet helt hvor jeg skal gjøre av meg. Det gjør meg lett sinna og irritabel. Det verste er at jeg ikke vet hva det kommer av. Det er det som har forstyrret lesetempoet mitt. Ligger etter med mange bøker, dessverre ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har de tre siste årene byttet ut mange års sydenferier i okt/nov med april/mai. Dette først og fremst for å unngå pollensesongen hjemme ( og da spesielt bjørk). Derfor befinner jeg meg nå på sydlige breddegrader og kan lese bøker uten røde, rennende og såre øyne. Men er det virkelig så ille hjemme (østlandsområdet) nå? Min datter reiste fra Gardermoen i snødrev på lørdag og sa det var hutrende kaldt. Her er det ihvertfall godt å være, og her går det utelukkende i krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg reagerer på salix (da er det mye å ta av, for å si det sånn). Salix begynner alltid i god tid før bjørk her. Jeg reagerer også på bjørk (pusteproblemer/astma og stor fysisk slapphet + konsentrasjonsvansker). Det har vært litt ille et par uker, men har bedret seg i det siste. Skikkelig regnvær i dag. - Herlig!! Krim er sikkert, for flere, tingen i sløve tider ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp pollen har satt en bremser for meg og. Et kapitell og jeg må sove litt... øya er så såre.

Men så bruker jeg kveldene på å sjekke hoppa, som skal følle hvert øyeblikk også. Så fokuset mitt er et helt annet sted. Men bøkene kan vente :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går veldig tregt her for tida og. Er utrolig trøtt og slapp etter pollenet satte inn for fullt. Så orker ikke konsentrere meg lenge om gangen over bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner antageligvis hva du mener. Medfølelse herfra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg blir treg til mye rart i pollensesongen, men å lese bøker er ikke en av dem. I så fall hadde jeg en fryktelig tidlig pollensesong, for min trege lese periode begynte i februar og varte til slutten av mars/begynnelsen av april. Da leste jeg Vindens Skygge av Carlos Zafon, og dog jeg likte boken tok det fryktelig lang tid å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En stund tenkte jeg at våren og lysere tider fortrengte leselysten. Alt spirer og gror, lysere tider, man kribler litt etter å få opp farta på diverse områder! Men leselysten er jo der, jeg sliter/sovner over sidene og har vært litt sløv på dager med mye pollen. Ja, ja :-) Så lenge jeg vet at leselysten aldri forsvinner - og det vet jeg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er det faktisk! Av en eller annen ukjent grunn så går det fryktelig tregt her, og det har ingenting å gjøre med kvaliteten på bøkene. Bøkene jeg leser fenger like mye som alltid, men det går ikke akkurat fort i svinga for det. Vet ikke hvorfor, det har ikke noe å gjøre med lite tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres kjent ut for meg :-) Jeg har pollenallergi, men er blitt mye bedre av allergien. Derfor glemmer jeg kanskje at det er en årsak. Jeg elsker jo bøker, så det føles litt rart å plutselig bli så treg. Det startet i påskeferien (jeg bor i Oslo-området).

Vi får ta tiden til hjelp! I følge meldingen, så skulle det endelig bli litt mindre pollen i morgen. Det verste er vel over til 17. mai. Så får kropp og hjerne komme igang igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har mange allergier og intoleranser, men akkurat pollenallergi tror jeg ikke jeg har. Tiden hjelper nok uansett hva det kommer av tenker jeg, det vil vel naturlig gå litt opp og ned med tempoet. Har alltid vært glad i bøker, men jeg hadde faktisk ett opphold på ett par år der jeg ikke leste bøker i hele tatt. Det blir absolutt ett savn når man ikke kan lese som man er vant til.

Håper pollenet roer seg ned litt så det klarner opp for deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det! :-) Jeg har det med å bli sausete og veldig treg i pappen av pollen. Mange sliter med kløe i øyne og rennende nese, men jeg har blitt veldig åndssløv hver pollensesong (inntil jeg ble bedre for få år siden). Det har, som sagt, blitt såpass mye bedre at jeg kanskje har glemt å regne med at jeg ikke orker å lese like mye nå som ellers.

Men, som du sier, det blir et savn, ja. Og man lurer på hvorfor man ikke leser mer siden man leser mye jevnt over ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man blir nesten litt stressa ja, men vi får nok bare roe ned og slappe av. Godta at det går i perioder :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke sant. Ingen krise. Det er dessuten annet som er betydningsfullt også. Er jo ingen leseplikt heller (men mange har d nok for seg selv?). Man merker dog et savn når man ønsker å lese og ikke får det til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit R