Jeg likte denne boka veldig godt. Kader Abdolah er kanksje mest kjent for "Huset ved moskeen" som også er veldig bra og bedre enn denne. Det er måten han forteller disse historiene som fenger meg. Interessante temaer på interessante steder. Jeg skal garantert lese mer av han.

I boka følger vi landets hersker, Nasser al-Din Shah - en tyrann, men også en foregangsmann - og familien og hoffet hans. Naser al-Din ble hersker som 17-åring, styrte landet i nesten femti år, og ble myrdet i 1896.

Kongen er en sterk og dramatisk roman med solid bakgrunn i det historiske. Her fortelles det om intriger og kamper der den unge sjahen står mellom Mahd-e 'Olya, sin intrigante mor, og Mirza Kabir, sin framskrittsvennlige vesir. Vesiren, sjahens rådgiver, var i virkeligheten Kader Abdolahs egen tippoldefar.

Slik Huset ved moskeen gjorde, følger også denne nye romanen en familie og et miljø: hoffet, palasset og de 230 haremskvinnene. Og den viser Kader Abdolahs enestående evne til å holde sin leser engasjert, samtidig som hun faktisk lærer noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nå har jeg lest denne boka som jeg synes var veldig interessant og lærerik! Skjønner godt hvorfor ayatollahene fikk mer makt etter hvert i Iran. Kongen var en stakkarslig figur, ensom og mistenksom og det er vel mer vesirene hans som skulle ha æren for at Iran etter hvert ble et "utviklet" land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg òg lika denne boka av Kader Abdolah veldig godt, men ikkje fullt så godt som Huset ved Moskeen. Sidan Kongen er ein "romanbiografi", er han så pass prega av fakta, slik at kunstnarleg utfalding blir meir begrensa.
Det var interessant å lese om tidsrommet mellom einevelde og utviklinga mot eit parlament og ein grunnlov i det gamle persiske riket. Det politiske maktspelet i forhold til Russland, England og delvis Frankrike var òg interessant å få innblikk i. Sjahen sin vesir, som arbeidde for modernisering, var forfattaren sin tippoldefar. (Kanskje det var difor han blei framstilt som ein person uta lyte og feil?) Det var i dette "spelet" ayatollaene begynte å utvikle politisk makt. Artig med fatwaen mot tobakk dei fekk i stand for å svekke det engelske monopolet på tobakk. (Dette gitt av sjahen). Alt i alt ei interessant og velskriven bok !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka vil jeg lese og anbefaler " Min fars notatbok" !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag