Hva synes dere?

Hva gjør Kindle & co nå?

iPad

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg blir nok ikke å kjøpe denne for å bruke den som lesebrett. For det første er den for tung for meg som for det meste leser på sengen. Å skulle holde 800 gram da, kan jeg se for meg blir ganske så tungt. Jeg tror også skjermen kommer til å bli for stor til at jeg kan føle meg komfortabel med å lese bøker på den. Siden iPad har en annen skjerm enn vanlige lesebrett, er jeg litt skeptisk til lesekvaliteten over lengre tid. Jeg kan sitte å lese i flere timer i slengen, og da ser jeg for meg at denne ikke gjør godt for øynene. Prisen er også høyere, selv om det ikke er så alt for mye det er snakk om. Alt det andre denne iPad'en kan gjøre har jeg andre dingser som gjør det samme, så jeg ser ingen grunn til å investere i denne produktet. I alle fall ikke på nåværende tidspunkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle jeg tippe ville jeg trodd at prisen på lesebrett må dumpes om det fremdeles skal være et eget marked for det.

Men jeg er skeptisk til lesekvaliteten på iPad. Det føles ikke som en leser fra en skjerm med Kindle. Jeg lurer også på vekten. Alle vet hvordan det er å sovne med en bok i hånda. Det kan bli stygt om kantene er for skarpe og vekten for høy ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjelver i knærne, tipper jeg. iPad virker som en mye bedre platform enn kindle. Trolig kan den også behandle mer eller mindre alle formater. Fikk et veldig godt førsteinntrykk av iPad, nå gjenstår det å se om det vedvarer.

Bakdelen er jo prisen. Forstått det slik at vi skal gange med ti for å få en omtrentlig pris på hva vi må betale i Norge. Billigste modell av iPad begynner jo på 499 dollar, noe som vil si ca 5000 kr. Det er ganske mye om du kun skal bruke den som et lesebrett, men dette er jo en liten datamaskin med uendelig flere muligheter enn for eksempel kindle & co.

Redigert: Kom på en bakdel jeg ikke må glemme og det er hvor lenge batteriene holder. Det er stor forskjell på nesten en uke (kindle) og opp til 10 timer (iPad).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan kom du frem til 10-gangern på pris? 10 timer er video - bruker du bare boklesing varer dette batteriet sikkert ganske lenge det også.

Blir spennende å se om det blir noe marked for rene lesebrett etter dette.

Hvis det er riktig (som jeg har sett et sted) at bøkene er dyrere på iBookstore (kan vel ikke vare), så kan amazon fortsatt selge mye bøker - du kan jo handle ebøker fra amazon på iPaden også.

Men forspranget på hardware har nok amazon mistet for all fremtid. Gøy så lenge det varte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

499 dollar er ikke 5000kr, men ca. 3000kr (dagens kurs). Fortsatt for stivt om jeg bare skulle brukt den til lesebrett, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pinlig regnefeil der ja :) Plukket det opp et annet sted og tok regnestykket som god fisk. Haha, og jeg som har hatt matte på universitetsnivå, burde sett den...

Det jeg ville si var at prisen på 3000 kr i USA vil gi en omtrentlig pris på 5000 kr i Norge, kanskje mer enn det også for billigste modell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviKarina HillestadTanteMamieKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli Hagelund