Jeg holder meg ofte til et fåtall forfattere av gangen, for å bli skikkelig kjent med dem. Og da er det forfattere jeg synes skriver godt. Hver gang jeg skal prøve meg på et nytt forfatterskap må det være en spesiell grunn til det, enten en strålende bokanmeldelse, en anbefaling her på bokelskere eller en uforklarlig nysgjerrighet. Et møte med en ny forfatter er som å åpne en dør til et nytt litterært rom. Det kan gi en pirrende, ja nesten skremmende følelse. Det hender selvsagt at rommet man trer inn i virker fremmed, at man ikke liker inventaret eller at det rett og slett er kjedelig der. Da er det bare å gå ut igjen og å prøve en annen dør.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Med meg er det litt omvendt. Prøver å overkomme en relativt stor og allsidig fofatterflate, for å få størst mulig oversikt. Så prøver jeg oppsummere hva jeg liker, eventuelt ikke liker. Deretter kommer jeg tilbake etter stund til de forfatterene jeg synes "snakker til meg". Kjører for tiden et langsiktig løp med Prousts "På sporet av den tapte tid" som jeg er uvanlig usikker på om jeg liker eller ikke. I utgangspunktet synes jeg romanen er stillestående og langtekkelig, men på den annen side har historien en mytisk eller mystisk sjarm som ikke slipper taket i meg. Etterhvert har jeg latt meg fange av fortellingen og må nok finne ut hva som skjer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle ønske eg greidde å gjere det. Har prøvd fleire gonger på heile forfattarskap, men blir lei kvar gong. Er så mange andre eg vil lese. Dessuten treng eg variasjon, både med tanke på sakprosa og skjønnlitt., og med tanke på klassikarar, reiseskildring osv.

Eg les nok for få bøker i løpet av eit år til å makte eit slikt prosjekt. Hadde blitt ein forfattar kvart år då :) Men all ære til deg som greier det. Litt misunnelig der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir nok aldri komplette forfatterskap, men jeg liker å holde meg til de forfatterne som skriver slik at jeg kjenner meg igjen og de jeg synes skriver godt. Det går i bølger dette med lesing. For tiden leser jeg mindre enn hva jeg gjorde for et par år siden. Nå går det stort sett i krim når jeg er på reise.

Jeg går nok også glipp av mye, men det å skulle lese alt som man "bør" lese er jo i utgangspunktet et umulig prosjekt. Det utkommer ca. 1000 nye skjønnlitterære bøker på norsk hvert år. Av dem mange oversettelser. Og om man tenker seg at man i ivrige perioder leser en bok hver uke, så kommer man altså på etterskudd med 950 bøker i året. Deichmanske bibliotek inneholder mye av det som er lesverdig, til sammen omtrent 1,5 millioner bøker. Man kan miste pusten av mindre. Dersom man har ambisjoner om å få med seg det meste. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe jeg nå en gang noe impulsiv og hiver meg utpå rett som det er. Her er det så mange fristelser. Man får jo lyst nesten til å lese alle bøkene som får gode anmeldelser. For å ikke si kjøpe. Nå har jeg begynt å låne bøker på biblioteket, det som kanskje irriterer er ventekøen eller vente på at boken kommer til det biblioteket man har bestilt den aktuelle boken. Merker at når jeg skifter mellom forfattere som jeg ikke kjenner så godt mht skrivemåte - så går det noe trått i begynnelsen. Siden jeg ikke har TV (savner bare nyhetene) så har jeg gode stunder med lesestoff. Merker jo at jeg er en god del her inne og "tatler".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har egentlig ikke savnet det, unntatt nyhetene da noen ganger. Det er utrolig hvor mye tid TV titting tar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailasiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas KihlmanTor-Arne JensenAnniken LOle Jacob OddenesHarald KAnette SRavnStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.Rufsetufsamge