Dette er en overlevendes beretning om hva HAN opplevde på Utøya. Dette er en subjektiv jeg-fortelling. Boka er ikke stor litteratur, men jeg tror den er en viktig brikke i dette nasjonale traumet som vi ri oss i lange tider framover.

Denne boka er mye omtalt, siden førsteopplaget måtte trekkes tilbake. Dette fordi etterlatte mente de ikke hadde gitt tillatelse til slik omtale.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.8087500

Jeg selv har lest førsteopplaget fordi jeg rakk å kjøpe boka før den ble inndratt. Jeg kan ikke si at jeg reagerte på noe som ble skrevet der. Men så kjenner jeg jo heller ikke de omtalte. Jeg har forståelse for at etterlatte ønsker å ha kontroll på ettermælet til sine kjære.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er helt enig i din vurdering av boka. Jeg oppfatter den som en ærlig og reflektert bok som bidrar til nyansering av hendelsene på Utøya og tiden etterpå. Jeg har kun lest den reviderte utgaven.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KVannflaskeHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingNinaFindusLailaPiippokattaHildKirsten LundalpakkaDolly DuckRufsetufsaGrete AastorpHildeGunn DuaasKorianderHeleneKristine LouiseArne SjønnesenTine SundalLars Johann MiljeChristofer GabrielsenReadninggirl30Akima MontgomeryflaEvaHilde VrangsagenAnne Berit GrønbechCecilie69Reidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LLisbeth Kingsrud KvistenAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H Hoel