Jeg har lyst til å prøve en av bøkene til Knausgård. Jeg har ikke tenkt å lese alle seks derfor spiller det ingen rolle hvilken jeg prøver. Men jeg vil gjerne ha en anbefaling :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Bok 1 og tre er veldig bra. bok 3 er barndom og oppvekst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler nummer 1 - til tross for at jeg selv ikke er begeistret over Knausens Kamper. Jeg fant andre del av 1'eren fryktelig langdryg og repeterende (første del var nokså kjedelig også, men det gikk greit å bla om). Det kan være fornuftig å få med seg starten på det hele. Han bygger, på et vis, videre derfra i påfølgende "kamper". Én gang i 1'eren lo jeg godt og hjertelig: gravskriften han diktet over seg selv var en glis verdt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ET glis verdt (skal det naturligvis stå; jeg får passe på tastene).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Definitivt "Min kamp 1" Litteratur av ypperste merke, fasinerende og sterk lesning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ville ha begynt på Min kamp 1, og jeg tenker at du ganske fort føler om den er noe for deg. For mitt vedkommende kjente jeg meg igjen i mye, kanskje fordi min egen far ikke var så ulik faren til Karl Ove Knausgård...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg råder deg til å begynne med bok nummer 1 i det jeg kaller Knausgårds trilogi; 1. Ute av verden, 2. En tid for alt og 3. Min kamp 1-6.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes nok Min kamp er bedre enn de to første, og skal man lese Min kamp, bør man gjøre det "fra start til mål"...i kronologisk rekke følge, det er så mye som henger sammen der..dette er min subjektive mening.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, bok 1 bør du uansett lese. Særlig del 2 er sterk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundPiippokattagretemorMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete Gjessing