For meg handler det nok mer om hvor fengende boka er enn hvor enkelt språket er. Bøker kan ha ganske tungt språk, men være såpass spennende/fengende/engasjerende at man etterpå vil se boka som lettlest. Mange bøker innen f.eks science fiction og fantasy er jo ganske kompliserte i innhold og i språk, men er engasjerende for mange.

På samme måte kan en bok ha et relativt enkelt og flytende språk, men ha lite/lite fengende innhold, og oppfattes som tung.

Jeg er (dessverre) en av dem som har så mange bøker på leselista at bøker som ikke fenger meg havner nederst på listen. Det er nok mange bøker jeg burde ha lest, blant annet endel klassikere, men når jeg føler at jeg kjeder meg orker jeg ikke, og leser heller noe som engasjerer meg. Kanskje ikke noe man burde snakke høyt om, men så leser man jo også for seg selv og ikke for dem rundt seg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Helt enig at bøker bør engasjere. Hvis de ikke gjør det så ser jeg ingen grunn til at de skal leses, uansett hva det måtte være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Amanda AAgnete M. HafskjoldHanneEster SKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtothea