Hva er galt med "liksom"? Jeg har lest bok 1 og bok 2 og ja, jeg syns det er bra, 2 er bedre enn 1, hva venter meg i 3 og 4 og 5 og 6 osv, men: hvorfor i alle dager denne utstrakte bruken av "likesom"? Noen ganger får jeg lyst til å riste litt på Knausgård altså. Kan han ikke bare skrive "liksom"? Og hva er grunnen? Er "likesom" mer lysende (et annet ord han elsker) enn "liksom"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

likesom og liksom er to ord som for meg at litt ulik betydning. for meg ville det være naturlig å tolke likesom som 'på samme måte' og liksom som 'nesten'/'tilsynelatende' eller å gjøre noe på liksom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, 2 er bedre enn 1.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg la inn svar på den andre tråden din under "Litt av hvert". Såvidt jeg vet så kan man bruke både liksom og likesom, - og likesom ligger kanskje nærmere dialekten til Knausgård?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så det, Hilde, og svarte der. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye