Leter og leter uten hell etter ei bok som min kjære niese ønsker å låne. Bøkene ligger i bokhyller, på nattbordet, i vesker, som pynt på kommoden, i skatollet og flere andre plasser. Når jeg er ferdig med ei bok skal den legges på sin vante plass, men dessverre er jo dette ikke alltid tilfellet. Når jeg holder på med ei bok går kanskje noen minutter til å lete opp boka. Hva med dere, har dere kontroll over bøkene deres?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 40 svar.

[ Slettet av bruker ]

Hmmm...plutselig gikk det opp for meg at jeg husker hvor hver eneste bok jeg har er (det er noen tusen, har ikke orket å lagre alle bøkene på bokelskere...). Vi bor over tre etasjer med bokhyller på de fleste steder det er mulig (noen spesialbygde for å utnytte plassen, he-he). Det har heller ikke hendt at jeg har kjøpt to av samme (uten å ville det). Selve systemet jeg har er ikke idiotsikkert - dvs: jeg kunne hatt bedre system og orden. Men det har jeg jo ikke bruk for når jeg vet hvor alt står, he-he. Er det rart å huske hvor alt står når man har mange tusen bøker og ikke et perfekt system? :-S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg orker ikke bruke tid og energi på å lete, så jeg har system i bøkene mine, både de jeg har her og de jeg har i bokhyller i kjellerboden. Det er få ting som er så irriterende som å ikke finne ting.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den som hadde en kjellerbod...;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke for å være ekkel, men den er på 25 kvm.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er den jo bare litt mindre enn leiligheten min... Tror snart jeg må finne meg en rik mann eller noe...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er blitt så gammel at jeg hadde satsa på "eller noe". Når du har flytta noen ganger med 40 til 50 pappesker med bøker, så tenker man seg ekstra godt om etter hvert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig irriterende å ikke finne ting. Jeg får kjøpe flere hyller snart. Men hva jeg skal gjøre med de jeg tar med meg rundt omkring er et annet problem. Kanskje jeg burde gjøre som Wolfcat lenger nede - alltid gå med de under armen? ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det eller redusere antallet og dermed risikoen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Problemet ble akutt da boksamlinga mi ble fusjonert med en annen samling, spesielt etter at den nye felles samlinga, som var blitt noenlunde systematisert, ble fusjonert nok en gang med samlingene etter eldre familiemedlemmer som gikk bort og etterlot seg store mengder kvalitetsbøker. (Hadde de enda hatt vett til å samle på smuss & tull...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, sånt kaster man jo ikke! Høres ut som du har en fin samling ihvertfall, om enn litt arbeid foran deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det fullt kaos som gjelder. Bøkene står dobbelt i hyller som er dype nok og ligger ellers stablet litt her og der. Flere hyller får jeg ikke plass til, da må jeg kjøpe større leilighet. Det eneste systemet jeg har er alt jeg holder bøker jeg ikke har lest enda langt unna bokhyllene, uten at jeg egentlig vet hvorfor jeg gjør det på den måten.

Synes forresten jeg ser at jeg som Marte under meg her skulle ha alle bøker jeg snart skal lese på nattbordet, da må jeg kjøpe nattbord på størrelse med en middels låve...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jo, jeg måtte nok hatt noe større enn et nattbord jeg også for å få plass til bøker jeg snart skal lese. Nå skal det sies at Marte muligens også behøver et større nattbord snart ettersom jeg har en del av mine gamle bøker som hun skal låne. Marte er nemlig niesen som jeg nevnte tidligere. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du får prøve å ikke lage for mye kaos i systemet hennes da...;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, får prøve på det, men med alderen vokser kaoset. Eller kanskje det burde være motsatt... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har de jeg leser, de jeg snart skal lese og de jeg akuratt har lest på nattbordet og de jeg har lest for lenge siden og de jeg nesten ikke vet at jeg har i bokhylla. Men av og til så ligger noen rett og slett i senga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du nok større orden på bøkene dine en meg, Marte. Heldigvis klarte jeg å spore opp boka til deg denne gang. :-) Det hender at min bok også plutselig ligger i senga. Merkelig det der. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja, men det hender jo at de ligger i stua men jeg finner dem ganske fort igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med hånden på hjerte - ikke i det hele tatt. Men har store planer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker roter jeg aldri bort. Ganske enkelt fordi jeg kun leser én av gangen, og har et ok system på de som står i hylla. Uleste bøker står for seg og resten er sortert mer eller mindre logisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg pleide også å lese en bok om gangen. Det var enklere da. Bokhyller har jeg for lite av, men planlegger kjøp en gang i fremtiden. ;-) Å ha uleste bøker for seg selv var ganske lurt. Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, søtnos:) ("Glemte" å nevne at bøker er det eneste jeg klarer å holde styr på....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og det skal du være stolt av. Jeg har planer om å få orden i bøkene en gang jeg også. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har system i bøkene mine, men alt for liten plass. Alle er plassert inn i bokhyller, men noen er stablet på toppen og noen oppå hverandre. Men alt på samme sted, så jeg vet hvor jeg har ting, trikset er bare å finne det jeg leter etter i alt kaoset. Den boka jeg holder på med nå, har jeg alltid liggende på stuebordet. Legger den der så fort jeg tar en pause i lesingen, da vet jeg hvor jeg har den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, det med å legge boka/bøkene på plass prøver jeg jo på, men i praksis er det ikke alltid like lett synes jeg. Men stort sett går det bra. Jeg har også for liten plass, eller rettere sagt har jeg god plass i huset, men for lite bokhyller. Denne gangen var det imidlertid min datter og venninne som hadde lagt boka i ei veske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle ønske jeg hadde ett pent og oversiktlig bibliotek, men virkeligheten er nok en helt annen. Her bor bøkene trangt, gjerne oppå eller bak hverandre og det er umulig å ha full oversikt. Det positive er at jeg stadig finner bøker jeg ikke visste jeg hadde, det negative er at jeg fort kan ende opp med å kjøpe en bok jeg allerede har (ja, jeg gjort det).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Morsomt. :-) Det har ikke skjedd meg, men så er det ikke før de siste årene jeg har begynt å beholde bøkene. Før kjøpte jeg bare pocket ettersom jeg flyttet en del. Pocket er lettere å kaste. Du kan kanskje lage deg ei bokhylle med "bøker jeg eier" her på bokelskere så slipper du flere bomkjøp. Men kanskje det er for tidskrevende. Kommer jo an på antallet bøker du faktisk eier. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følte meg ganske håpløs da ja :-) Det verste er at begge bøkene ble kjøpt den samme måneden, det kan gå litt over stokk og stein når jeg handler på salg.. Har ikke så mange bøker at det ville vært umulig, men jeg pleier å legge inn bøkene her etterhvert som jeg leser de. Vurderer å endre det så vi får se om jeg finner en løsning som passer meg etterhvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra det var på salg ihvertfall. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg holder på med går jeg praktisk talt med under armen, så med mindre jeg mister armen, nei... Bøker på lagring er en annen sak, de står overalt jeg har klart å lage ledig plass, hvilke som står hvor kan til tider være et mysterium...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver å se for meg hvordan det er å ta oppvasken med ei bok under armen, hmm -kanskje borrelås var en ide? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hihi, men det hender jeg leser mens jeg venter på noe på komfyren...;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe hender det at noe svir seg hos deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nope, men jeg går ikke for å lage saus uten at jeg lengter etter fortsettelsen i boka...;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke helt, med en tidvis nomadisk studenttilværelse dukker det stadig opp bøker jeg ikke husket jeg hadde på plasser jeg ikke ante de var samtidig som andre forsvinner på mystisk vis. Av og til står de plutselig oppe i hylla hos mor og far, eller er lånt til venner som kommer med de og sier "jeg tror denne er din" uten at jeg kan bekrefte eller avkrefte. Det er rett og slett ikke alltid like lett. Heldigvis forsvinner sjelden bøker i små sprekker og er store nok til at de er enkle å lete etter...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, de dukker jo heldigvis opp igjen. Store diamanter. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker er en jentes bestevenner;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det kan se slik ut hvis man ser på kjønnsfordelingen blant bokelskerne også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo, kvinner har vel alltid lest mer skjønnlitteratur enn menn. Derimot har sakprosa vært mer populært blandt mannfolk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje det kan ha noe med den tradisjonelle arbeidsdelingen å gjøre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine Sundal