Satt oppe seint i går for å lese ferdig boka, og du verden sier nå jeg....
Historien er proppfull av visdom og dumskap i skjønn forening.
Den største blomsten av personene er for meg uten tvil Kaptein Cuttle, han med sølvskjeene og sukkerklype i lomma, og som har et visdomsord å gi til de som har behov for det i vanskelige situasjoner.
Kjære Edvard Cuttle, nå har jeg gjort dine ord til mine, og jeg blir nok ikke den eneste, for det er viktig for alle å si til seg selv : "Hold kursen".
Smak på ordene folkens, der ligger så mye hjelp og styrke i de to små ordene, sammen er de dynamitt. Si de inni deg når ting butter i mot, og kanskje det kan hjelpe å få ting tilbake på rett spor igjen, ha fokus, hold kursen.

Jeg tror veldig mange bokelskere vil ha stor glede av å lese bøkene, for her stiller Dickens til skue noen mennesker som får sin straff for sitt hovmod og egoistiske handlinger. Her får vi møte de som blir stemoderlig behandlet i urettferdighetens navn, ja så til de grader.
Maxim Gorkij var en stor beundrer av Charles Dickens's bøker, og mente at det var noe av det beste, om ikke den beste litteratur som noen gang har blitt skrevet. Kan ikke si jeg er uenig med han i det.
Hold kursen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Eg ligg litt etter. Du har klart å vurdere heilskapen positivt, synest eg, men eg vil gjerne leggje til at eg syntest den fyrste delen var best. Her er satiren og ironien stor, anten det nå er forretningslivet eller lærarane som får gjennomgå. Dei aller fleste sitata som eg har samla, kjem frå denne delen. Elles sluttar eg meg til dine kloke ord og skal halde kursen, både på den eine og den andre måten

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er i gang med Dombey and Son, håplaust langt etter min eigen plan, men eg sleit ein del med Martin Chuzzlewit, som eg opplevde som ein nedtur. Men her er Dickens på topp! For ein kunstnar som klarer å bruke språket til å karakterisere miljø og personar! Gleder meg til å lese resten!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for dine kloke ord, Karin!
Jeg har snaut hundre sider igjen - og er helt fjetret. Dette er flott litteratur (må bare lese nå, så snakkes vi senere!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.Morten Jensen