Hører denne på lyd nå.

På samme måte som "Middagen" merker jeg at stemningen i boka blir mer og mer intens etterhvert i boka. Små brokker av det som skal skje blir avslørt, men ikke helt. Det er mye igjen, merker jeg. Men ikke ett ord er overflødig, selv om det er en veldig "sakte" bok med masse ord, så vet jeg fra den forrige romanen hans at hvert eneste ord har en hensikt.

Vi følger fastlegen Marc Schlosser i hans praksis og hans familieliv. Han er fastlege for kjendiser og det er på grunn av jobben hans at han og hans familie blir bedt til den kjente skuespillerens leide sommerhus.

Schlosser er en ekte fascist som gleder seg stort over sine vakre barn som han har fått med sin vakre kone Catrin. Han uttrykker at stygge mennesker ikke har rett til det samme som pene mennesker. Han har et arrogant og nedlatende forhold til sine pasienter.

Ja, det begynner virkelig å bli ganske intenst!

Anders Ribu sin stemme passer perfekt i opplesinga av denne romanen der jeg-fortelleren har et distansert og kjølig forhold til sine omgivelser.

Grugleder meg til fortsettelsen!

Fortsettelsen:

Kan ikke si at fortsettelsen levde opp til mine forventninger og heller ikke til de forventningene jeg hadde til denne romanen i forhold til min erfaring med den forrige romanen hans, "Middagen".

Bevare meg vel; språket er godt, oppleseren er god og fortelleren er en fyr som oser av arroganse og nedlatenhet. MEN det der overraskende poenget kom aldri.

Romanen er uansett verd å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kine Selbekk OttersenMcHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenHarald KKirsten LundAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrld