Eg har skjønt det slik at vi lesarar er forskjellig. Nokon les fleire bøker samtidig mens andre kan berre lese ei bok i gongen. Sjølv les eg gjerne fire-fem bøker til ei kvar tid. Då vekslar eg gjerne mellom ei sakprosabok, ein klassisk roman, ein lettlest, ei reiseskildring osv.

Kva med deg? Les du ei eller fleire bøker samtidig? Og dersom fleire; les du forskjellige sjangarar?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Jeg leser alltid flere bøker samtidig! Jeg har veldig ofte en bok som jeg leser på skolen og når jeg reiser, og en som jeg leser på sengen om kvelden eller i helgene. Nå i det siste har jeg vært relativt dedikert til The Art of Fielding av Chad Harbach, men når jeg har lest 100 sider til skal man ikke se bort ifra at jeg har funnet noe annet å lese samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker å lese forskjellige bøker samtidig og bryr meg ingenting om sjangere, jeg tar det jeg har for hånden akkurat da. Jeg pleier å lese tre bøker samtidig. Jeg leser ofte en bok som er lett å følge med i på toget frem og tilbake fra jobb, lydbok på jobb når det passer og en som jeg leser på kveldstid ( som oftest bøker om andre verdenskrig ).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser alltid flere bøker på en gang, en på senga, en i bilen, en i sofakroken... og iblandt en på terassen, en på kjøkkenet og en jeg har med i veska når jeg er ute :) Leser forskjellige sjangere ja. Akkurat nå har det vært en grøsser/thriller på terassen, krim i bil og stue, og norsk serie på senga. I tillegg til noe faktalitteratur om urtehager og mystiske steder som jeg har lest både her og der :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer helt an på bøkene. Leser jeg en bok som er skrevet spesielt til meg, som treffer meg både i hodet og i hjertet, er det ikke rom for flere bøker, eller andre gjøremål for den del. Da glemmer jeg både å spise og sove. Og så går jeg ofte gjennom en slags sorgprosess når boka tar slutt. Andre ganger leser jeg bøker som er gode, men ikke altoppslukende. Da kan jeg gjerne lese både to og tre bøker på en gang, sjanger spiller ingen rolle bare de ikke er for like. Men jeg trives nok best med den ene boka i hånda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker best å lese en av gangen, men sånn blir det som regel ikke. For øyeblikket leser jeg tre, en dagbok (engelsk), en lettlest bok (norsk) og en litt tyngre bok (engelsk). Så nå driver jeg å leser for å ende opp med bare en bok igjen ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder meg til en av gangen ellers går det i surr for meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder alltid på med to bøker samtidig.
Som regel leser jeg én på senga, og hører én på iPod når jeg gjør husarbeid, sykler til jobben osv.
Bøkene trenger ikke å være av ulik sjanger, men jeg hører veldig sjelden krimbøker i lydboksform. Det ligger ingen prinsipper til grunn for sjangervalg.
Jeg leser sjelden to bøker samtidig, men tar gjerne en lengre pause med en bok, for så å starte på en annen i mellomtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les alltid fleire bøker på ein gong. Det har etterkvart utkrystalisert seg eit slags system i rotet, men ikkje alltid. Eg har Boki eg les, med stor B, den eg svarar dersom folk spør kva eg les for tidi. Den er med på buss og kafe og vert lesen til måltid og kos. So les eg pensum, dersom det er noko anna enn den nemnte Boki. So er det den eg kosar med meg dersom eg har ein kveld i godstolen, som gjerne er stor og uhandterleg eller ei brevsamling eller fakta eller eit eller anna som iallefall ikkje er fiksjon. So har eg den eg les i sengi, som er lettlest og enkel (denne kan utgå dersom Boki verkeleg grip tak i meg og eg må fortsetja. Problemet er at det ofte fører til ei - eller fleire - sovnlaus natt/netter). Og so er det den eg høyrer på lydbok. Dette er eit minstekrav, det finst gjerne både fleire Bøker, kosebøker og bøker på sengekanten - og alt etter kva hus eg er i.

Litt ulik sjanger er det, som nemnt. Boki er ein roman av eit eller anna slag. Lydboki er òg ein roman, men det har blitt mykje fantasy i det siste. Pensum er pensum. Koseboki er som nemnt enten ei praktutgåve, eller samlingar, sakprosa el.l. Og den eg les på sengi er lettlest, for det meste ein dameroman (so kan ein jo gå til dei diskusjonane for å avgjera kva det betyr).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Varierer, egentlig. I tillegg til pensum (der jeg vanligvis leser flere bøker om gangen) holder jeg gjerne på med et par bøker ved siden av. Noen ganger flere, andre ganger færre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som hovedregen en hovedbok, og så en bok til som jeg leser innimellom. Hovedboken leses hver dag, mens den andre boken når jeg får tid eller i senga like før leggetid.

De er forskjellige sjangre. Ellers så hadde jeg surret med handlingene. De får frem forskjellige følelser i meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les sjeldan meir enn ei om gangen, men for øyeblikket held eg på med to. Boka eg har venta på ei stund blei levert frå biblioteket i dag, så då måtte eg berre starte på den. Den andre boka får vente til denne er utlest!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg leser flere forskjellige bøker samtidig, og de er nesten alltid i ulike sjangre. Hvis bøker jeg har lyst til å lese er for lik i sjanger til noe jeg alt leser på, kommer de etterpå i lesekøen. Som regel 4-5 forskjellige. Akkurat nå holder jeg på med ei matbok fra biblioteket (og skriver av de vettuge oppskriftene), en biografi (som jeg tar på langen og legger ofte fra meg), en lengre skjønnlitterær, to svært forskjellige historiske romaner og en novellesamling...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva jeg skal si at jeg er... Skappolygam kanskje..? Jeg leser av prinsipp aldri mer enn én bok av gangen, men hver gang jeg begynner på en ny bok så bestemmer jeg meg for hva jeg skal lese etter at jeg er ferdig med boka jeg nettopp har begynt på, og så drømmer jeg meg bort i hvor spennende neste bok sikkert er mens jeg leser...vel, den boka jeg nettopp har begynt på. Gresset virker alltid grønnere på den andre siden. Jeg bruker altså all min tid på å drømme om neste bok...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her, 3 sjeler og en tanke her....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

wow, akkurat som jeg skulle sagt det selv! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, godt å høre at vi er flere! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og dermed hender det eg ikkje greier å vente, og vips, så les eg to bøker samtidig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men hvis jeg begynner sånn så er jeg sikker på at bokpolygamien vil ta helt av. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt betegnelsen schizobibliomani (hjemmelaget ord, tror jeg) på den lidelsen som gjør at man MÅ lese to eller flere bøker samtidig.
Og jeg har en følelse av at jeg er sterkt angrepet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser mellom 3-4 bøker "samtidig". Av og til i samme sjanger. Andre ganger helt ulike. Alt kommer på dagsform og humør:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akk, den evige kampen. Jeg prøver å være monogam, men må tilstå at når det gjelder bøker er jeg polygam. Måtte nylig ta en opprydding fordi jeg hadde for mange bøker på "leser", måtte putte noen tilbake i "skal lese" så lenge, siden det er eneste mulighet.

Prøver stadig å begynne som monogam dog. Vil, vil, men får ikke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanskelig det ja. Måtte nettopp fjerne ei bok og innsjå at eg hadde gapt over for mykje. Av og til blir det så mange bøker samtidig at ein liksom ikkje kjem nokon veg med nokon av dei. I tillegg til at biblioteket sendte purring :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser flere samtidig. Ved senga har jeg vanligvis en eller to pocketbøker. Så bruker jeg å ha minst en bok liggende på biblioteket, vanligvis en tykk hardpermbok jeg kan kose meg med i fred og ro. På stua har jeg tegneseriesamlinger og iPaden med ebøker. På den leser jeg mest novellesamlinger. Og noen ganger fenger en av bøkene såpass at alle de andre blir lagt på vent og den blir tatt med over alt :-). Prøver å variere med flere sjangere så jeg ikke skal bli lei. Eks. akkurat nå: sci-fi og western på senga, fremtidsdystopi på biblioteket og fantasy på stua.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som regel leser jeg bare en og en bok, men det er noen bøker jeg trenger lese andre innimellom. "Jeg tenker nok du skjønner det selv" er en av de, trenger å få de litt på avstand og koble av før jeg setter igang igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser flere bøker samtidig, dvs. at hvis en annen bok er mer interessant så får den forrang og andre bøker settes på vent. Etterpå tar jeg igjen det tapte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bedriver en slags seriemonogami. Jeg leser alltid bare en roman av gangen. Men så har jeg kanskje en novellesamling liggende i tilfelle det skulle passe bedre. Og så har vi to biler, der det sitter en lydbok/hørespill i hver. Og så kanskje en i digispilleren hvis det ligger an til til lange treningsturer på sykkel.

Å lese to romaner parallelt virker rotete på meg, så det gjør jeg altså helst ikke. Men systemet ovenfor fungerer av en eller annen grunn helt fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men av og til skal ein ut og reise, og då er det jo praktisk med ei pocketbok og ikkje ei stor og tung ei (både innholdsmessig og bokstavelig talt) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder ofte på med flere bøker av gangen, men prøver å begrense meg til 2-3, blir det flere blir jeg bare stresset. Har alltid en bok på iPad og en papirbok. Har ikke noe bevisst forhold til at bøkene må ha forskjellig sjanger, men det kan jo være greit å variere noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid flere bøker på gang samtidig. Jeg må kunne velge ut fra hvilket humør jeg er i. Jeg har gjerne en til to bøker jeg holder på med, som er delt opp i små kapitler. For eksempel 101 mennesker som forandret verden. Så har jeg en såkalt faktabok, akkurat nå holder jeg på med Den hemmelige kokken. Og en vanlig roman, som for tiden er The iron king.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser gjerne flere samtidig, og da oftest fra ulike genrer. Da kan jeg veksle litt, etter humør og omgivelser. Særlig merker jeg det er godt å ha litt lyrikk eller en lettlest krim å veksle med, samtidig med at jeg leser litt tyngre litteratur, særlig fagstoff. Men dersom jeg finner bøker som fenger meg fullstendig, blir de andre satt litt på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg varierer. Av og til leser jeg bare en, noen ganger fire. Nå for tida leser jeg to stk. Ringenes Herre for gang nummer ørti, og så veksler jeg tidvis til Johan Theorins Skumringstimen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får bare til å lese en bok av gangen, det blir altfor rotete opp i hode mitt skal jeg lese flere på en gang. Jeg føler jeg bedre kan sette meg inn i handlingen og nyte den fullt ut hvis min oppmerksomhet kun er rettet mot en bok og en fortelling av gangen. Hvis jeg akkurat, etter en ivrig leseøkt, har lagt fra meg boka så klarer jeg nesten ikke lese en tegneserie engang, jeg må la boka synke først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Polygami er aa ha en kone for mye. Monogami er akkurat det samme. - Oscar Wilde.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kanskje ikke så rart han sa det....Godt sagt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, ja var sikkert ikke greit å være kona hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er vel sjelden det når det viser seg at mannen din er homofil....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer litt an på sjangeren. Hvis jeg leser research så hopper jeg ofte fra bok til bok, men leser jeg en bok som fanger meg, må jeg lese den ferdig før jeg begynner på noe nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er polygam. Som regel holder jeg på med en roman eller to, en diktsamling, kanskje en novellesamling, kanskje litt sakprosa og gjerne litt ymse tegneserier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid en stabel bøker, faktisk flere, en ved senga, et par på skrivebordet, både hjemme og på jobb, og en ved godstolen i stua. Selv om jeg sjelden ser på TV, blir det for mye. Faktisk er det et par stabler i bokhylla også. Og da er det litt av hvert, man skal jo finne det rette for øyeblikket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn er det her og. Kanskje vi blir litt "sånn" av at det er så mye å velge mellom og så mye vi har lyst og bør ha lest? Jeg liker å ha mange å velge mellom. På nattbordet bør det være noe som fenger - som en kan glede seg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men ikke så mye at den stjeler nattesøvnen. Noen ganger blir denne valgfriheten en belastning, og jeg ville kanskje lest mer eller bedre hvis jeg var mer monogam. Vet ikke. Avslutter bøker når de irriterer meg, det er en konsekvens av at jeg har alternativer tilgjengelig. Dét er en fordel ved polygami.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ivar SandKirsten LundMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten JensenMargrethe  HaugenEivind  VaksvikTheaAnn ChristinJulie StensethGretheFVibekeMarit HåverstadRandiAStig TTine SundalNorahAndreas HesselbergAvaWencheHarald KG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode Tangen