Jeg trøster meg med at jeg bruker svært lite penger på annet enn mat og det som er helt nødvendig for livets opphold.

En annen ting er at jeg har laget en leseplan for 2012 som riktignok kan endres noe, men de bøkene som jeg kjøper og har kjøpt i 2012 vil ikke bli lest før tidligst i 2013. Det demper kjøpelysten noe.

Jeg skrev nettopp opp hvilke bøker jeg kjøpte i 2011, og da jeg har alle regninger og kvitteringer, tok jeg sjansen på å regne sammen. Det ble en veldig stor sum for å si det sånn. Den summen vil jeg ikke komme i nærheten av dette året, det er jeg helt sikker på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det høres lurt ut å sette opp leseplanen, fungerer det så er det jo kjempebra. Er desverre ikke så rutinert selv, men likte tanken på at de ikke vil bli lest før i 2013. Den kan jeg bruke og :-)

Prøver selv å bare kjøpe de jeg virkelig har lyst på og ikke bare kjøpe fordi de er billige. De har til en viss grad fungert.

Høres ut som du har funnet en god middelvei og kan kjøpe bøker med god samvittighet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig fornøyd med den leseplanen og jeg synes det er tilfredsstillende å følge den. Der har jeg en god blanding av gamle bøker, nye bøker, krim og fakta.

Jeg bruker listefunksjonen på profilen, men uten å ha den synlig. Der er alt så visuelt på en måte og jeg kan kommentere bøkene og se fremover på de jeg gleder meg til å lese.

Jeg vil anbefale andre å gjøre det samme. Lystprinsippet er greit en periode, men det gir ikke tilfredsstillelse i lengden, tvert imot kan det føre til tomhet og kjedsomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig bra tips! Tror faktisk jeg skal prøve det, merker at det kan bli kaotisk og stadig få nye bøker å forholde seg til. Er lett for at de flotte bøkene jeg allerede har kjøpt blir glemt bort i bokhylla. Takk for tipset :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis det har noen relevans eller interesse, så satte jeg opp lista etter disse kriteriene: (Alfabetisk på forfatterens etternavn.)

Ia) Alfabetisk skjønnlitteratur.
Ib) Alfabetisk kriminalroman.

IIa)Alfabetisk fra 1001-liste.
IIb)Alfabetisk faktalitteratur.

IIIa) Valgfri skjønnlitteratur.
IIIb) Valgfri fakta/krim/annet.

For at ikke alt skal være helt spikra gjennom hele 2012, så kan én av de valgfrie bøkene byttes ut med en for eksempel nyinnkjøpt bok. Og jeg leser fortrinnsvis én og én bolk ad gangen.

Jeg er ikke særlig strukturert jeg heller, men det fungerer faktisk, og det er veldig deilig å slippe å lure på hva jeg skal lese til enhver tid. Samtidig har jeg oppdaget noen perler som har stått i bokhylla i over tredve år, og som kunne risikert å stått der tredve til, hvis ikke jeg hadde tvunget de frem i lyset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal helt klart se på det, takk for inspirasjonen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BB